Winnie Harlow: το μοντέλο με Λεύκη είναι το απόλυτο σύμβολο ομορφιάς

 • Diversity  • Winnie Harlow: το μοντέλο με Λεύκη είναι το απόλυτο σύμβολο ομορφιάς
winnie harlow cover

Winnie Harlow: το μοντέλο με Λεύκη είναι το απόλυτο σύμβολο ομορφιάς

«Όταν αγάπησα τον εαυτό μου έτσι ακριβώς όπως είναι, οι ευκαιρίες άρχισαν να πέφτουν βροχή και ευχαριστώ τον Θεό για αυτό. Προσπαθήστε να αγαπήσετε τον εαυτό σας, έτσι όπως είναι»

Αυτό δηλώνει το γνωστό μοντέλο με λεύκη Winnie Harlow, σκεπτόμενη το ταξίδι της ζωής της, που την οδήγησε από το σκληρό bullying των συμμαθητών της στην κορυφή της βιομηχανίας της μόδας. Το 25χρονο μοντέλο από τον Καναδά, αποδεικνύει ότι η διαφορετικότητα μπορεί να γίνει το μεγάλο πλεονέκτημα και να νικήσει όλες τις διακρίσεις.

Η ιστορία της καλλονής με τη λεύκη

Γεννήθηκε στο Τορόντο, σε μία μονογονεική οικογένεια και διεγνώσθη με λεύκη όταν ήταν 4 ετών. Πρόκειται για μία πάθηση του δέρματος που αποχρωματίζει την επιδερμίδα σε μεγάλες και μικρότερες εκτάσεις κάθε φορά, δίνοντας έτσι την εντύπωση της πολυχρωμίας. Αναγκάστηκε να αλλάξει πολλές φορές σχολικό περιβάλλον, λόγω του σχολικού εκφοβισμού που υπέστη. Το ταξίδι στον κόσμο της μόδας για την Winnie Harlow ξεκίνησε όταν μία youtuber ανακάλυψε τον λογαριασμό της στα social media και της ζήτησε να δημιουργήσει ένα μουσικό βίντεο.

Η στιγμή της αναγνώρισης δεν άργησε να έρθει, όταν η Tyra Banks την ανακάλυψε μέσω της συμμετοχής της στο America’s Next Top Model και της τηλεφώνησε λέγοντας : «Συγχαρητήρια, μπορείτε να γίνετε το επόμενο κορυφαίο μοντέλο της Αμερικής».

Η ιδιαιτερότητα στο δέρμα της έγινε το όπλο της, καταφέρνοντας να εκτοξεύσει την καριέρα της και να γίνει σύμβολο διαφοροποίησης και αυτοεξέλιξης.

Η Winnie Harlow, επηρεασμένη από την ιέρεια της πασαρέλας Naomi Campell καθώς και από την προσωπικότητα της Marilyn Monroe, καταφέρνει να γίνει η βασίλισσα της πασαρέλας και μούσα μεγάλων οίκων. Φωτογραφίζεται για μεγάλα περιοδικά όπως η Vogue και εκπροσωπεί μεγάλους οίκους όπως Chanel, Tommy Hilfigher, Victoria Secret, Marc Jacobs, Elie Saab, Vionnet. Η ιδιαιτερότητα στο δέρμα της έγινε το όπλο της, καταφέρνοντας να εκτοξεύσει την καριέρα της και να γίνει σύμβολο διαφοροποίησης και αυτοεξέλιξης.

Οι φωτογράφοι και οι οίκοι μόδας, υποκλίνονται στην διαφορετικότητά της, αφού όλες τους οι δημιουργίες αγκαλιάζουν εκπληκτικά το σώμα της, επιδεικνύοντας τα υπέροχά του σημάδια.

Σήμερα θεωρείται πρότυπο ομορφιάς και άξια εκπρόσωπος του body positivity.

Eπίσης διαθέτει τεράστια επίδραση στο Instagram, βοηθώντας στον επαναπροσδιορισμό των προτύπων ομορφιάς και εξαλείφοντας στερεοτυπικές αντιλήψεις. Σκοπός της είναι να εμπνεύσει εκατομμύρια γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι. Η ίδια έλαβε μία απόλυτα συνειδητή και θαρραλέα απόφαση να αποδεχθεί την ιδιαίτερότητα και ταυτόχρονα ομορφιά του δέρματός της από νωρίς.

Η ιστορία της Winnie Harlow αποτελεί μία πραγματική ελπίδα αλλαγής σε μία επιφανειακή και στερεοτυπική βιομηχανία, όπως είναι η μόδα. Απόδειξη είναι, ότι αυτό που μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση και χαμηλή αυτοεκτίμηση, ταυτόχρονα μπορεί να γίνει αντικείμενο θαυμασμού, ως και εξώφυλλο στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας.

Πρόσφατα φωτογραφήθηκε για την Vogue Greece για το τεύχος Φεβρουαρίου, σε μία γενικότερη ιδέα ότι αποτελεί ένα σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας, πως κάθε είδος ομορφιάς, κάποτε θα αναγνωρισθεί καθολικά.

By @VogueGreece

**cover photo by @Grazia UK – Jason Hetherington

Η Κερασία είναι Φιλόλογος με Master στις Δημόσιες Διεθνείς Σχέσεις και σπουδές στο Digital Marketing. Ανήκει στην ομάδα του PINTOLIFE γιατί πιστεύει πως η απόλυτη εσωτερική και εξωτερική ομορφιά βρίσκεται στην ποικιλομορφία!

Proud Editor
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status