Welcome to PINTOLIFE!

 • Diversity  • Welcome to PINTOLIFE!
mary vitiligo

Welcome to PINTOLIFE!

Καλωσόρισες στο PINTOLIFE!

Είμαι η Μαίρη, εμπνεύστρια και δημιουργός της σελίδας. Είμαι ένα κορίτσι που ζει με Λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, έχοντας όμως αγκαλιάσει αυτή τη διαφορετικότητα τον τελευταίο μόνο χρόνο. Πέρασα 12 χρόνια από τη ζωή μου να αισθάνομαι ένα αγκάθι μέσα μου και να ψάχνω απαντήσεις καθημερινά στην ουτοπική και μάταιη ερώτηση “γιατί σε εμένα;”.

Έχοντας ταξιδέψει τα τελευταία 14 χρόνια της ζωής μου ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger σε όλο τον κόσμο, έχω γνωρίσει και αποδεχτεί τη διαφορετικότητα σε πολλά επίπεδα: κουλτούρας, θρησκείας, συνηθειών, εθίμων, σεξουαλικότητας, χρώματος, γεύσεων, γλώσσας και πολλών άλλων.

Τα ταξίδια υπήρξαν πάντα το μεγαλύτερο σχολείο της ζωής μου, όμως μέσα μου ένιωθα πως δεν είχα κάνει το πιο σημαντικό: το ταξίδι της αποδοχής του εαυτού μου.

Και έτσι κάπως μίλησα ένα χρόνο πριν ανοιχτά για τη Λεύκη.

Άνοιξα την κάμερα του κινητού μου και ανέβασα μία σειρά από βίντεο στο λογαριασμό μου στο instagram. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και η σύνδεσή μου με όλους αυτούς τους ανθρώπους εκεί έξω, που ένιωθαν επίσης διαφορετικοί, ήταν λυτρωτική. Απελευθερωτική.

Σταμάτησα να καλύπτω τα σημάδια μου, πέταξα όλες τις καλυπτικές κρέμες, έπαψα να σβήνω τις ατέλειές μου στο instagram και πήρα την απόφαση να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να κάνω κάτι ουσιαστικό. Να υποστηρίξω τη διαφορετικότητα σε ένα αληθινό πλαίσιο και σε μία μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική βάση. Όχι επειδή είναι trend αλλά και ούτε για να κερδίσω followers.

Και έτσι κάπως, η προβολή που είχα – και ήταν αυτή που με δυσκόλευε περισσότερο στο ταξίδι της αποδοχής – έγινε το εισιτήριό μου για το PINTOLIFE.

Σταμάτησα να καλύπτω τα σημάδια μου, πέταξα όλες τις καλυπτικές κρέμες, έπαψα να σβήνω τις ατέλειές μου στο instagram και πήρα την απόφαση να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να κάνω κάτι ουσιαστικό.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ PINTO

Η φιλοσοφία του PINTOLIFE είναι βασισμένη σε δύο πολύ σημαντικές, για εμένα, κατευθύνσεις. Η ιδέα για το όνομα του Pinto Project ξεκίνησε από τη δική μου προσωπική, ιδιαίτερη αγάπη προς τα άλογα Pinto.

Τα άλογα Pinto είναι μία σπάνια ράτσα αλόγων με εκπληκτικούς χρωματισμούς σε διάφορα μέρη του σώματός τους, σαν μπαλώματα – έργα τέχνης. Ζώντας με Λεύκη όλα αυτά τα χρόνια και έχοντας δυσκολευτεί πολύ να βρω το δρόμο της απόλυτης αποδοχής, τα Pinto ήρθαν για να μου δείξουν πόσο υπέροχη είναι τελικά η μη-τελειότητα.

Τα Pinto έχουν εμφανιστεί σε αναπαραστάσεις πάνω σε αντικείμενα της αρχαιότητας, αποδεικνύοντας έτσι πως η φανταχτερή και έντονη διαφορετικότητά τους ήταν από τότε ιδιαιτέρως επιθυμητή και κάπως θα έπρεπε αρχικά να προβληθεί και έπειτα να διασωθεί.

Εικόνες από τα ιδιαίτερα αυτά άλογα εμφανίζονται στην Αρχαία Αιγυπτιακή Τέχνη και οι αρχαιολόγοι έχουν βρει αποδείξεις για άλογα με μοτίβα pinto στις ρωσικές στέπες πριν από την άνοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Οι Ιθαγενείς της Αμερικής λάτρεψαν τα άλογα αυτά και συνειδητά συνεχίζουν τη διατήρηση της ιδιαιτερότητας αυτής μέχρι και σήμερα.

Ζώντας με Λεύκη όλα αυτά τα χρόνια και έχοντας δυσκολευτεί πολύ να βρω το δρόμο της απόλυτης αποδοχής, τα Pinto ήρθαν για να μου δείξουν πόσο υπέροχη είναι τελικά η μη-τελειότητα.

Pinto είναι η ιδιαιτερότητα του καθενός μας. Το “χρώμα” μας.

Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από το κοινό πλήθος και μας απαλλάσσει από την επιτηδευμένη, ψυχαναγκαστική τελειότητα. Και καθώς με την πάροδο των χρόνων έχει αποδειχθεί πως η μοναδικότητα είναι διαχρονική, το Project Pinto έρχεται για να ενισχύσει το Diversity σε όλα τα επίπεδα!

Η δεύτερη κατεύθυνση του PINTOLIFE είναι αυτό που ακριβώς διαβάζεις: PIN-TO-LIFE. Ο σκοπός, ο στόχος και το όραμά μου είναι να βοηθήσω όποιον και όπως μπορώ, να κάνει pin-to-life, να καρφιτσωθεί με τη ζωή και να την αγαπήσει.

Το PINTOLIFE είναι η ΟΜΑΔΑ του, είναι οι ξεχωριστοί άνθρωποι που μοιράζονται τις ιστορίες τους, είναι όλοι αυτοί που μοιράζουν Δόσεις Ευτυχίας καθημερινά, είναι η μόδα, η ομορφιά, το wellness, η ίδια η ζωή – όλα μέσα από το πρίσμα της διαφορετικότητας.

Εάν θέλεις κι εσύ να μοιραστείς το δικό σου ταξίδι αποδοχής της διαφορετικότητάς σου, θα χαρούμε πολύ να σου δώσουμε το βήμα να εμπνεύσεις κι εσύ σαν Proud Pinto όλους τους υπόλοιπους που δυσκολεύονται ακόμη εκεί έξω! Επικοινώνησε μαζί μας ΕΔΩ.

Το PINTOLIFE είναι αφιερωμένο σε εσένα!

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status