Θεραπεύεται η Λεύκη στη Νεκρά Θάλασσα;

 • Diversity  • Θεραπεύεται η Λεύκη στη Νεκρά Θάλασσα;
mary kalymnou vitiligo 5 2

Θεραπεύεται η Λεύκη στη Νεκρά Θάλασσα;

Θεραπεύεται η Λεύκη στη Νεκρά Θάλασσα; 

Η απάντηση θέλει μία μικρή ανάλυση – ωστόσο η προσέγγιση είναι απολύτως θετική. Προτού ασχοληθώ ενεργά με την αντιμετώπιση της Λεύκης, η λέξη “κλιματοθεραπεία” μου φαινόταν παντελώς άγνωστη μιας που δεν αντιλαμβανόμουν τα οφέλη.

Έπειτα από ένα ταξίδι μου στην Ιορδανία και έχοντας επισκεφτεί τη Νεκρά Θάλασσα, αποφάσισα να το ψάξω λίγο περισσότερο και μέσα από εδώ να μεταφέρω και τη δική μου εμπειρία. Πέρασα κάποιες ώρες στην παραλία του Kempinksi Hotel στα βόρεια της Ιορδανίας, σε μία ήσυχη, πεντακάθαρη παραλία και εκείνη ακριβώς τη μέρα ανακάλυψα τις ευεργετικές ιδιότητες της Νεκράς Θάλασσας και της θαυματουργής της λάσπης.

Ο χρόνος ήταν φυσικά λίγος και προφανώς δεν ακολούθησα κάποιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπείας, ωστόσο κατάφερα να απαντήσω στο παρακάτω ερώτημα: 

ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Γιατί είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο, το οποίο προσφέρει 100% φυσική θεραπεία σε ένα περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα. Είναι απολύτως θεραπευτικό για την ψυχική ισορροπία, την χαλάρωση και την αντιμετώπιση του άγχους. Δεν είναι τυχαίο πως την περιοχή επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο, προκειμένου να ανακουφιστούν από διάφορα δερματικά, αρθριτικά ή αναπνευστικά προβλήματα.

Η Νεκρά Θάλασσα προσφέρει το μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης ΧΩΡΙΣ παρενέργειες, στοιχείο επίσης πολύ σημαντικό.

Η ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Στη Νεκρά Θάλασσα ο ήλιος λάμπει σχεδόν όλο τον χρόνο. Για κάποιον που ζει με Λεύκη, ο ήλιος δεν αποτελεί καλό φίλο και αυτό το γνωρίζω κι εγώ πολύ καλά. Ωστόσο, επειδή η περιοχή αυτή βρίσκεται 400 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, οι ηλιακές ακτινοβολίες UVA & UVB δεν είναι επιβλαβείς για το δέρμα.

Έτσι κατάφερα να μείνω αρκετές ώρες στην παραλία, χωρίς ομπρέλα – γεγονός αδιανόητο για μένα που ζω και αναπνέω, για να προστατεύω το δέρμα μου πια. Είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο, όπου το δέρμα απορροφά μόνο τις “καλές” ακτίνες UVB.

ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι θεραπευτικές ιδιότητες της Νεκράς Θάλασσας ωφελούν το δέρμα και το σώμα με πάρα πολλούς τρόπους – είτε μέσω προϊόντων ομορφιάς, είτε μέσω της απευθείας έκθεσης στη θαυματουργή της λάσπη. Είναι μοναδική, λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων αλάτων και ορυκτών, ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο και ασβέστιο.

Για κάποιον που έχει Λεύκη, η επίδραση του μαγνησίου, το οποίο ενεργοποιεί τα επίπεδα του οξυγόνου στο δέρμα, λέγεται πως είναι θεραπευτική – και δεν έχω σκοπό να το αμφισβητήσω φυσικά, μιας που ένιωσα το δέρμα μου κυριολεκτικά να ανοζωογονείται έπειτα από μόνο λίγα λεπτά επαφής με το νερό.

Τα μεταλλικά στοιχεία ενισχύουν την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση την αναπνοή και βοηθούν επίσης στη χώνεψη – διαδικασία άκρως σημαντική για ανθρώπους, που ζουν με αυτοάνοσα.

Το νερό της Νεκράς Θάλασσας έχει τη θαυματουργή ικανότητα να βοηθά το δέρμα να αποβάλλει τις τοξίνες του και επειδή ακριβώς τα επίπεδα οξυγόνου στο νερό είναι υψηλότερα, είναι σα να αναπνέεις έξι φορές καλύτερα όσο κολυμπάς στο νερό. Και φυσικά επιπλέεις λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αλατιού!

Υπάρχουν παγκοσμίως αμέτρητες έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες της Νεκράς Θάλασσας σε περιπτώσεις δερματικών, αναπνευστικών ή αρθριτικών νοσημάτων. Οι ειδικοί συστήνουν τουλάχιστον δύο ή τρεις εβδομάδες κλιματοθεραπείας, σε συνδυασμό με μία ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος – όπως ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, προκειμένου να γίνουν εμφανή τα αποτελέσματα. 

ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΛΕΥΚΗ ΣΤΗ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ;

Τα ποσοστά των ανθρώπων που εμφάνισαν βελτίωση και επαναχρωματισμό της λεύκης (ειδικά στο πρόσωπο) είναι μεγάλα, ακολουθώντας όμως ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό συνήθως περιλαμβάνει προκαθορισμένς ώρες έκθεσης στον ήλιο, συνδυαστικά με άλλες θεραπευτικές διαδικασίες, που οργανώνονται από τα τοπικά θεραπευτικά κέντρα.

Επειδή προσωπικά δεν ακολούθησα την ολοκληρωμένη θεραπεία και φυσικά δεν έχω δει αποτελέσματα, κρατώ τις επιφυλάξεις μου μέχρι να βιώσω και εγώ η ίδια τη διαδικασία. Το σίγουρο είναι, πως σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη κλιματοθεραπεία ΜΟΝΟ καλό μπορεί να κάνει στον οργανισμό μου για όλους τους παραπάνω λόγους και γι’ αυτό σύντομα προγραμματίζω ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό ταξίδι στη Νεκρά Θάλασσα, προκειμένου να μεταφέρω ολόκληρη την εμπειρία μου.

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status