Χριστιάννα Παρίση: Αγαπώντας τα ολόλευκα μαλλιά μου

 • Diversity  • Χριστιάννα Παρίση: Αγαπώντας τα ολόλευκα μαλλιά μου
christiana parisi

Χριστιάννα Παρίση: Αγαπώντας τα ολόλευκα μαλλιά μου

H Χριστιάνα Παρίση είναι 38 χρόνων, εργάζεται ως αεροσυνοδός τα τελευταία 12 χρόνια και δεν πάσχει από κάτι, εκτός του ότι ο θεός της χάρισε ολόλευκα μαλλιά για να ξεχωρίσει το πόσο ιδιαίτερη είναι. Μετά την ηλικία των δύο χρόνων, τα μαλλιά της ξεκίνησαν να γίνονται λευκά, εξαιτίας της κληρονομικότητας από τους γονείς της. Δεν υπάρχει κάποια ονομασία σε αυτό, σύμφωνα με τους γιατρούς, παρά έλλειψη μελανίνης στον χρωματισμό του τριχωτού της κεφαλής. Την βρίσκεις στο Instagram @Christiana_Parisi .

Αυτή είναι η δική της ιστορίας αποδοχής.

Σε ποια ηλικία και πώς ανακάλυψες ότι τα μαλλιά σου αρχίζουν να λευκαίνουν;

Τα μαλλιά μου ξεκίνησαν να γίνονται λευκά στην ηλικία των δύο, σύμφωνα με τη μητέρα μου, αφού οι δικές μου αναμνήσεις απ’ τη συγκεκριμένη ηλικία είναι ελάχιστες. Εγώ απλά μεγαλώνοντας, συνειδητοποιούσα πως οι υπόλοιποι άνθρωποι είχαν καθορισμένα χρώματα σύμφωνα με τις ηλικίες τους, ενώ το δικό μου δεν ταίριαζε σε ένα μωρό, με αποτέλεσμα να δημιουργεί έκπληξη στους μεγαλύτερους και αφορμή στα συνομήλικα παιδιά για “πειράγματα”.

Η ιδιαιτερότητά σου αυτή πρoέκυψε ξαφνικά στη ζωή σου ή είναι κάτι κληρονομικό;

Η ιδιαιτερότητα αυτή προέκυψε στην ζωή μου εξαιτίας της κληρονομικότητας των γονιών μου. Ο πατέρας μου στην ηλικία των 25 είχε ολόλευκα μαλλιά και η μητέρα μου στην εγκυμοσύνη της σε εμένα στην ηλικία των 18 είχε ένα ποσοστό 80% λευκά μαλλιά. Με των συνδυασμό των δυο προέκυψα εγώ και το όμορφο λευκό των μαλλιών μου απ’ τη βρεφική ηλικία των δύο.

Ως αεροσυνοδός, πώς αντιμετωπίζεις την ιδιαιτερότητα αυτή;

Κάνω ένα επάγγελμα τα τελευταία 12 χρόνια που σχετίζεται άμεσα με την εξωτερική εμφάνιση. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, αφού εργάζομαι σε μια αεροπορική εταιρία που θέλοντας να υποστηρίξει τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, κατόπιν συνεννόησης, μου επέτρεψε να επανέλθω στο φυσικό μου χρώμα.

Τους τελευταίους μήνες τα μαλλιά μου είναι ολόλευκα και δουλεύοντας ως ιπτάμενη συνοδός σε μια ελληνική εταιρία, που στην πλειοψηφία τους οι συνάδελφοι μου έχουν μαύρα μαλλιά, αυτό με κάνει να ξεχωρίζω μέσα στην καμπίνα και να δέχομαι ερωτήσεις γι’ αυτό από συναδέλφους, όπως και από επιβάτες.

Απαντάω πάντα με την ίδια περηφάνια και αυτοπεποίθηση σε όλους για τα φυσικά λευκά μαλλιά μου, υπενθυμίζοντας πάντα στον εαυτό μου πόσο τυχερή νιώθω που εργάζομαι για μια εταιρία που υποστηρίζει τους ξεχωριστούς ανθρώπους.

christiana parisi 2

Πώς είναι η ζωή σου σήμερα, ζώντας και πάλι με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου; Έχεις αποδεχτεί τη διαφορετικότητά σου;

Στην αρχή, έχοντας τα μαλλιά μου στο φυσικό τους χρώμα, μου ήταν πολύ δύσκολο όταν κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Παρὀλο που ότι αντίκριζα μου άρεσε πολύ, παράλληλα θυμόμουν όλα τα αρνητικά σχόλια που είχα αντιμετωπίσει σαν παιδί εξαιτίας των μαλλιών μου.

Χρειάστηκε πολλή δουλειά με τον εαυτό μου τον πρώτο καιρό, ώστε να αγαπήσω εκείνο το παιδάκι με τα λευκά μαλλιά, που το έκαναν να νιώθει άσχημα επειδή ήταν διαφορετικό και για κάτι που δεν είχε επιλέξει .

Πλέον, όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, βλέπω μια όμορφη δυνατή γυναίκα που φοράει “ένα λευκό στεφάνι από μαλλιά στο κεφάλι της”, για να δείχνει πόσο ξεχωριστή είναι. Μέσα σε λίγους μήνες έμαθα πως όταν εμείς αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως είμαστε, τότε οι υπόλοιποι γύρω μας δε θα δίνουν καμία σημασία σε αυτό που μας καθιστά διαφορετικούς.

Επηρέασε η εμφάνισή σου την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή;

Σίγουρα επηρέαζε τις προσωπικές και επαγγελματικές μου σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια, αφού το έκρυβα και ποτέ δεν ένιωθα απόλυτα ο εαυτός μου. Βαφόμουν 3 φορές το μήνα αφού τα μαλλιά μου μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και πέρα από τη φθορά που προκαλούσα στα μαλλιά μου από τις συχνές βαφές, η φθορά που προκαλούσα στην ψυχή μου, με το να μην αποδέχομαι ότι ήταν φυσικά δικό μου, ήταν μεγαλύτερη.

Πιστεύεις πως τα social media και το internet έχουν βοηθήσει ώστε να γίνει μία τέτοια διαφορετικότητα αποδεκτή στις μέρες μας;

Τα social media και το internet έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικά στοιχεία στην εμφάνιση τους να μη νιώθουν μόνοι. Πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη δίνουν αγώνα στηρίζοντας και παλεύοντας με τη διαφορετικότητα τους και το internet δίνει βήμα και προβολή σε αυτούς για να εμπνεύσουν και άλλους που βιώνουν κάτι ανάλογο.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε όποιον ζει από μικρή ηλικία με λευκά μαλλιά και φοβάται να το αποδεχτεί;

Η συμβουλή μου σε έναν άνθρωπο με την δική μου διαφορετικότητα είναι να αγαπάει τον εαυτό του όπως είναι, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο λυτρωτικό και απελευθερωτικό απ’ την αποδοχή. Είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που νιώθω ουσιαστικά όμορφη, αφού αποδέχτηκα την εμφάνιση μου ακριβώς όπως είναι και όχι όπως καθορίζεται από το σύνολο των ανθρώπων.

Πώς κάνεις Pin-To-Life; Τι σε “καρφιτσώνει” στη ζωή; Τι σου δίνει αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου;

Κάθε πρωί, όταν κοιτάζω το δικό μου όμορφο κεφάλι στον καθρέφτη, πριν κάνω το μακιγιάζ μου και να ετοιμαστώ για την πτήση μου, σκέφτομαι πως είμαστε όλοι διαφορετικοί μα ταυτόχρονα τόσο ίδιοι, αφού όλοι παλεύουμε με τους “δαίμονες” της διαφορετικότητας μας – όποια και αν είναι αυτή.

Έχοντας αυτή την σκέψη από το ξεκίνημα της μέρας μου, προσπαθώ πάντα να είμαι ένας άνθρωπος με έντονα τα στοιχεία της ευγένειας και διακριτικότητας στο χαρακτήρα απέναντι στους άλλους.

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status