Πώς η Ψωρίαση επηρέασε τη ζωή της Βασιλικής Μπουρνάκη

 • Diversity  • Πώς η Ψωρίαση επηρέασε τη ζωή της Βασιλικής Μπουρνάκη
vasiliki bournaki

Πώς η Ψωρίαση επηρέασε τη ζωή της Βασιλικής Μπουρνάκη

Η Βάσω είναι 36 ετών και εργάζεται σε γνώστη εταιρία τηλεπικοινωνιών στον τομέα των επιχειρησιακών πελατών τα τελευταία 9 χρόνια. Έχει σπουδάσει κοινωνική ανθρωπολογία και ιστορία και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην ανάπτυξη πολιτισμικής επιχειρηματικότητας. Τα τελευταία δυο χρόνια προσφέρει εθελοντικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας, μέσω μίας ΜΚΟ σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών. Η Ψωρίαση μπἠκε στη ζωή της πριν από 10 χρόνια, κάτι που επηρέασε σε κάποιο βαθμό την επαγγελματική της ζωή αλλά είχε την ίδια στιγμή τεράστια στήριξη στην προσωπική της από τους δικούς της ανθρώπους.

Αυτή είναι η δική της ιστορία αποδοχής της Ψωρίασης.

Σε ποιά ηλικία και πώς ανακάλυψες ότι έχεις ψωρίαση;

Ανακάλυψα ότι εχω ψωρίαση 10 χρόνια πριν, στα 26 μου. Τα πρώτα ενδεικτικό σημάδι ηταν σε ένα ταξίδι μου στην Μάλαγα τον Ιούλιο του 2010, όπου και στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, περιμένοντας την ανταπόκριση της πτήσης, ειχα έντονο κνησμό σε ένα σήμειο του χεριού αλλά δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία. Νόμιζα πως ήταν τσίμπημα απο κάποιο έντομο. Μέχρι τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους εξαπλώθηκε και σε αλλα σημεία του σώματος μου.

Πώς αντιμετωπίζεις την ψωρίαση; Κάνεις κάποια θεραπεία; Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη διατροφή;

Θεραπεία βρέθηκε μετά απο 6 χρόνια ταλαιπωρίας ψυχικής και σωματικής με έντονους κνησμούς ανυπόφορους τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί οι πληγές είχαν επεκταθεί στο εσωτερικό της παλάμης και στα πέλματα. Έχω καταστείλει το αυτοάνοσο με σκεύασμα σε ενέσιμη μορφή μονοκλονεϊκού σκευάσματος και έχει υποχωρήσει στο 90% του σωματός μου. Η διατροφή εχει αλλάξει ριζικά έχοντας περιορίσει αισθητά το αλκοολ στις βραδινές εξόδους με φιλους, τη ζάχαρη, τα γαλακτομικά, τα ζυμαρικά και τα λευκά άλευρα.

Πώς είναι η ζωή σου σήμερα, ζώντας με την ψωρίαση; Έχεις αποδεχτεί τη διαφορετικότητά σου;

Η ζωή μου πλέον είναι μία χαρά! Κατάλαβα ότι βιώνω στρεσογόνες καταστάσεις και έπρεπε ο οργανισμός μου να ξεσπάσει με αυτόν τον τρόπο. Έχει μείνει ένα μεγάλο σημάδι στην περιοχή της κνήμης, για να μου θυμίζει την προσπάθεια μου σε όλο αυτό αλλά πλέον είναι δικό μου και το έχω “αγαπήσει”!

Επηρέασε η ψωρίαση την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή;

Η ψωρίαση είχε επηρεάσει την επαγγελματική μου ζωή, γιατί κάποιοι συναδελφοι δε γνώριζαν το πρόβλημα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη θέλουν να παίρνουν ούτε γραφική ύλη απο τα χέρια μου, γιατί για μεγάλο διάστημα ήταν εμφανές στο εσωτερικό μέρος στις παλάμες με διάφορα σημάδια. Στην προσωπική ζωή, οι φίλοι μου προσπαθούσαν να με στηρίξουν ψυχολογικά, για να το ελέγχω όσο το δυνατόν περισσότερο.

Έχει μείνει ένα μεγάλο σημάδι στην περιοχή της κνήμης, για να μου θυμίζει την προσπάθεια μου σε όλο αυτό αλλά πλέον είναι δικό μου και το έχω “αγαπήσει”!

Πιστεύεις πως τα social media και το internet έχουν βοηθήσει ώστε να γίνει η ψωρίαση αποδεκτή στις μέρες μας

Τα social media θεωρώ πως έχουν βοηθήσει πάρα πολυ τα τελευταία χρονια με συνεχόμενα άρθρα, προτάσεις για ειδικές κρέμες περιποίησης της ψωρίασης αλλα παντά καλό είναι να υπάρχει ιατρική καθοδήγηση.

Ποιά συμβουλή θα έδινες σε όποιον ζει με ψωρίαση και φοβάται να το αποδεχτεί;


Σε κάποιον που αντιμετωπίζει την ψωρίαση καθημερινά, θα ήθελα να του πω να τον αγαπαει και να τον φροντίζει καθημερινά. Το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Θέλει συνεχόμενη προσπάθεια και αποδοχή!

Πώς κάνεις Pin-To-Life; Τι σου δίνει αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου;

Αισιοδοξία μου δίνει η επαφή με τον κόσμο σίγουρα και η συνεχόμενη αυτοβελτίωση. Προσπαθώ να με επιβραβεύω κατα κάποιον τρόπο. Βοηθάω συνεχώς τον οργανισμό με καλές τροφές, με ένα καλό βιβλιό, με να καυτό μπάνιο το βράδυ και με βόλτες με τους φίλους μου.

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status