Έλενα Σιώτη: Πώς η νόσος του Λύκου μου δίδαξε να αγαπώ τον εαυτό μου!

 • Diversity  • Έλενα Σιώτη: Πώς η νόσος του Λύκου μου δίδαξε να αγαπώ τον εαυτό μου!

Έλενα Σιώτη: Πώς η νόσος του Λύκου μου δίδαξε να αγαπώ τον εαυτό μου!

Η Έλενα έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Διεθνών κ Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Στα 27 της διαγνώσθηκε με Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο. Όλα ξεκίνησαν εντελώς ξαφνικά και ακολούθησαν μούδιασμα, φόβος, θυμός, απογοήτευση αλλά και ένα μεγάλο “γιατί”. Δυσκολεύτηκε να αποδεχτεί τη διαφορετικότητά της, ωστόσο σύντομα κατάλαβε πως η νόσος της δίδαξε να αγαπά τον εαυτό της, να τον προσέχει και να τον σέβεται. Δε νιώθει μόνη, έμαθε να ζει για το σήμερα και περπατάει πλέον χέρι-χέρι με τη διαφορετικότητά της!

Σε ποιά ηλικία και πώς ανακάλυψες ότι έχεις λύκο;


Ανακάλυψα οτι έχω λύκο στα 27 μου αφού έχασα την όραση στο δεξί μάτι.

Ποιά ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν πήρες τα αποτελέσματα;


Ειλικρινά δεν σκέφτηκα τίποτα,ήμουν τόσο «μουδιασμένη» , ένιωθα απλά άδεια.

Ποιές δυσκολίες αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητά σου;


Η καθημερινότητα δεν είναι πάντα εύκολη. Κουράζομαι πολύ εύκολα και ανεβάζω πυρετό που δεν πέφτει με τα κοινά αντιπυρετικά. Υπάρχουν μέρες που αισθάνομαι πολύ έντονη κόπωση σε βαθμό που δεν μπορώ να σηκωθώ απ’το κρεβάτι και πολλές φορές έχω έντονη θολούρα στο μυαλό.

Κάνεις κάποια θεραπεία; Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη διατροφή;


Ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή με πολλά φάρμακα μεταξύ των οποίων κορτιζόνη και ανοσοκατασταλτική αγωγή. Ακολουθώ ειδική διατροφή χωρίς αλάτι, ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες.

Πώς είναι η ζωή σου σήμερα, ζώντας με τη νόσο; Έχεις αποδεχτεί τη διαφορετικότητά σου;


Έχω αγαπήσει τον εαυτό μου και έχω αποδεχτεί την κατάσταση με πολύ προσωπική δουλειά και σε συνεργασία με ψυχολόγο και ψυχίατρο. Έχω μάθει να ακούω καλύτερα τον εαυτό μου και να τον φροντίζω περισσότερο, να τον σέβομαι.

Επηρέασε η νόσος την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή;

Πολύ. Εκείνη την περίοδο περίπου ένα χρόνο μετά μόλις ξεκίνησα μια ενδοφλέβια θεραπεία, με απέλυσαν λόγω αυτού από τη δουλειά μου! Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να ξαναβρώ δουλειά καθώς οι επιλογές είναι περιορισμένες. Λογω αρθρίτιδας δε μπορώ την ορθοστασία και τις «βαριές» δουλειές, ούτε την υπερβολική πίεση καθότι τα αυτοάνοσα συνδέονται άμεσα με την ψυχολογία. Και στα προσωπικά δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Δεν έκρυψα ποτέ τη νόσο μου, το έλεγα απ’ την αρχή, φοβόντουσαν, δεν καταλάβαιναν τι σημαίνει να έχεις λύκο και έφευγαν.

Δε νιώθω μόνη, έμαθα να ζω για το σήμερα και περπατάω πλέον χέρι-χέρι με τη διαφορετικότητά μου!

Πιστεύεις πως τα social media και το internet έχουν βοηθήσει ώστε να γίνει η νόσος αποδεκτή στις μέρες μας;

Πλέον υπάρχει αρκετή ενημέρωση οπότε θα έλεγα πως ναί.

Ποιά συμβουλή θα έδινες σε όποιον ζει με τη νόσο και φοβάται να το αποδεχτεί;

Να εμπιστεύεται τον εαυτό του, τον γιατρό του και την εξέλιξη της ιατρικής (πλέον υπάρχουν αρκετές αγωγές).

Πώς κάνεις Pin-To-Life; Τι σε “καρφιτσώνει” στη ζωή; Τι σου δίνει αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου;

Η σκέψη μου είναι «take a break, αύριο ξεκινά μια νέα μέρα» / «Όπου πατάνε τα πόδια σου, εκεί είσαι, τώρα!»

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PintoLife. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της διαφορετικότητας και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή της. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder