Όλγα Λαγού: “Η Λεύκη με κάνει να νιώθω μοναδική και αυτό είναι υπέροχο!”

 • Diversity  • Όλγα Λαγού: “Η Λεύκη με κάνει να νιώθω μοναδική και αυτό είναι υπέροχο!”
olga lagou cover 2

Όλγα Λαγού: “Η Λεύκη με κάνει να νιώθω μοναδική και αυτό είναι υπέροχο!”

Η Όλγα είναι 27 χρονών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και το 2011 σπούδασε ενδυματολογία στο Λονδίνο – όπου έμεινε 3 χρόνια. Ερχόμενη πίσω στην Ελλάδα, δούλεψε για διάφορα περιοδικά μόδας και τα τελευταία χρόνια ήταν στον ALPHA στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη καθώς και της Ναταλίας Γερμανού για ένα χρόνο στο ίδιο κανάλι. Η ίδια επιμελούνταν το στυλιστικό κομμάτι των συνεργατών που πλαισίωναν τις εκπομπές αυτές. 

Παράλληλα είναι freelancer, ασχολείται ιδιαίτερα με το personal shopping & το visual merchandising. Μπορείτε να την βρείτε στο Instagram εδώ: @olgalag .

Η Όλγα υπήρξε η δική μου έμπνευση και ο θαυμασμός μου για αυτήν υπήρξε το σημαντικότερο έναυσμα για να αποδεχτώ τη λεύκη. Η Όλγα υπήρξε η δική μου Winnie Harlow και αυτό είναι το δικό της ταξίδι αποδοχής.

Σε ποια ηλικία ανακάλυψες ότι έχεις λεύκη και πώς έγινε αυτό;

Όλα ξεκίνησαν κοντά στα πέντε μου χρόνια, όταν ξαφνικά έχασα τον μπαμπά μου. Τότε, ούσα σε μια ηλικία που δεν είχα την ακριβή αντίληψη του τι γινόταν, που πήγε ο άνθρωπος αυτός κλπ, εμφάνισα το πρώτο μου σημάδι στην πλάτη. 

Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν είδες τα πρώτα σημάδια;

Επειδή ήμουν πολύ μικρή ηλικιακά δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Ουσιαστικά μεγάλωσα με αυτό. Ξέρεις, όσο μεγάλωνα εγώ, μεγάλωναν και οι κηλίδες στο σώμα μου. Ωστόσο, πάντα ένιωθα ότι είναι κομμάτι του εαυτού μου!

Όλοι αντιμετωπίζουν τη λεύκη μου ως κάτι ασυνήθιστο και ενδιαφέρον αισθητικά. Πάντα ένιωθα ξεχωριστή, κυρίως γιατί είχα την τύχη οι γύρω μου να με αντιμετωπίζουν έτσι.  

Πώς αντιμετωπίζεις τη λεύκη; Κάνεις κάποια θεραπεία; Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη διατροφή;

Κατά καιρούς έκανα διάφορες θεραπείες, γιατί υπήρχαν διαστήματα στη ζωή μου, στην εφηβεία κυρίως, που δε μπορούσα να βλέπω συγκεκριμένα σημεία του σώματος μου με σημάδια. Για παράδειγμα, τις διχρωμίες στα πόδια μου. Με δυσαρεστούσε αρκετά να βλέπω σημαδεμένα τα  γόνατά μου.

Όσον αφορά το διατροφικό κομμάτι, δεν ακολουθώ κάποια εξειδικευμένη διατροφή. Προσπαθώ  να τρέφομαι όσο πιο υγιεινά μπορώ και  παράλληλα με έχει βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό η ψυχοθεραπεία. Ξεκίνησα  ψυχοθεραπεία, όχι  με σκοπό τη διαχείριση του θέματος της λεύκης, αλλά για να μπορέσω να διαχειριστώ μια έντονα στρεσογόνα κατάσταση που βίωνα την περίοδο εκείνη.

Σταδιακά διαπίστωνα, ότι όσο «δούλευα» εγώ με τον εαυτό μου, τόσο κάποια σημάδια ξεκίνησαν να υποχωρούν και κάποια εξαφανίστηκαν εντελώς. Αυτή για εμένα ήταν και είναι  η καλύτερα θεραπεία!

Πώς είναι η ζωή σου σήμερα, ζώντας με λεύκη; Ξέρω πως έχεις αποδεχτεί τη διαφορετικότητά σου, ωστόσο πως το βιώνεις όλο αυτό;

Νομίζω πως το θετικό στη δική μου περίπτωση είναι ότι μεγάλωσα μαζί με αυτή τη διαφορετικότητα. Δε μου προέκυψε ξαφνικά σε μεγάλη ηλικία, όποτε δε μπορώ να με φανταστώ χωρίς αυτό και πλέον κοιτάζομαι στον καθρέφτη και δεν το βλέπω καν!

Δηλαδή μπορεί να παρατηρήσω  ένα σπυράκι στο πρόσωπό μου, το οποίο με ενοχλεί, αλλά  να μην ασχοληθώ καν με το υπόλοιπο θέμα!

Επηρέασε η λεύκη την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή;

Όσον αφορά την προσωπική μου ζωή, δε θα έλεγα ότι με επηρέασε ποτέ το γεγονός ότι έχω λευκή. ‘Ισα ίσα όλοι το αντιμετώπιζαν ως κάτι ασυνήθιστο και ενδιαφέρον αισθητικά. Πάντα ένιωθα ξεχωριστή, κυρίως γιατί είχα την τύχη οι γύρω μου να με αντιμετωπίζουν έτσι.  

Τώρα στα επαγγελματικά μου, ιδίως όταν ήμουν στο Λονδίνο, με προσέγγιζαν αρκετά για να μου πουν πόσο ξεχωριστό και ωραίο είναι. Θεωρώ ότι το κομμάτι της μόδας, στο οποίο ανήκω εγώ, επαγγελματικά, ήταν ανέκαθεν πιο «ανοιχτό» στην διαφορετικότητα. Σπάνια κάποιος έχει  πρόβλημα επειδή είναι γεμάτος τατουάζ ή έχει έντονο χρώμα μαλλιών ή πιο ανοιχτό /σκούρο δέρμα.

Με βοηθάει πολύ να σκέφτομαι ότι είμαι μοναδική κατά αυτόν τον τρόπο. Ο κάθε οργανισμός ζωγραφίζει τα δικά του σημάδια στο σώμα και αυτό είναι υπέροχο!

Πιστεύεις πως τα social media και το internet έχουν βοηθήσει ώστε να γίνει η λεύκη αποδεκτή στις μέρες μας;

Τα social media αναμφίβολα  έχουν καθοριστικό ρόλο στην κοινή αποδοχή του κόσμου. Σίγουρα βοήθησε πολύ και  η Winnie Harlow, γνωστό μοντέλο που διαπρέπει στο εξωτερικό, διότι έχει και εκείνη λεύκη. 

Πόσο σε έχει βοηθήσει ο χώρος της μόδας και του styling σε αυτό το ταξίδι αποδοχής;

Το να βλέπεις εξώφυλλα περιοδικών, φωτογραφίσεις για καμπάνιες ρούχων, ακόμα και ωραίους παραλληλισμούς της λεύκης, όπως για παράδειγμα έχεις κάνει εσύ με τα άλογα pinto στο site σου, είναι κάτι που φέρνει τον κόσμο ένα βήμα πιο κοντά στο να εξοικειωθεί με την εικόνα αυτή και κατ᾽ επέκταση να την αποδεχτεί. 

Ποια συμβουλή θα έδινες σε όποιον ζει με λεύκη και φοβάται να το αποδεχτεί;

Οποίος ζει με λεύκη είναι σημαντικό να καταλάβει την ομορφιά αυτής! Εμένα με βοηθάει πολύ να σκέφτομαι ότι είμαι μοναδική κατά αυτόν τον τρόπο. Ο κάθε οργανισμός ζωγραφίζει τα δικά του σημάδια στο σώμα και αυτό είναι υπέροχο! Νιώσε καλά,πέρνα καλά και η αποδοχή θα έρθει από μόνη της.

Πώς κάνεις Pin-To-Life; Τι σε δένει με τη ζωή; Τι σου δίνει αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου;

Λειτουργώ πάντα με την καρδιά μου. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να ζεις και να μην φοβάσαι να δοκιμάζεις! Αξίζει να προσπαθείς καθημερινά για τα θέλω σου γιατί μέσα από αυτά ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Μ´αρέσουν πολύ οι ιστορίες των ανθρώπων, παίρνω δύναμη από τους πιο δικούς μου, είμαι κοντά τους, τους ακούω και προχωράω με αισιοδοξία. 


Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status