Ο Σπύρος Κουρδούτης είναι ένας υπέροχος ταξιδιώτης με Λεύκη

 • Diversity  • Ο Σπύρος Κουρδούτης είναι ένας υπέροχος ταξιδιώτης με Λεύκη
spyros kourdoutis 1

Ο Σπύρος Κουρδούτης είναι ένας υπέροχος ταξιδιώτης με Λεύκη

Ο Σπύρος Κουρδούτης είναι ξεναγός καθώς και συνιδιοκτήτης του Greek Travelers Tours, ένα τουριστικό γραφείο που ξεκίνησε από blog και πλέον ταξιδεύει περισσότερα από 100 άτομα το μήνα σε προορισμούς όπως η Ταϊλάνδη, η Ιορδανία, η Αμερική και άλλους. Είναι ένα βήμα πριν τα 28 και ασχολείται με τον αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ, τη γυμναστική και το σκι. Είναι επίσης λάτρης της ηλεκτρονικής μουσικής και της αδρεναλίνης! Ζει για να ταξιδεύει και στο λογαριασμό του στο Instagram/ Spyros11 θα βρεις πολλά ταξίδια αξιοζήλευτα! Ο Σπύρος ζει με Λεύκη απ᾽ όταν ήταν 10 ετών, βίωσε περιόδους bullying σαν παιδί, ωστόσο με τη βοήθεια των δικών του ανθρώπων, το αντιμετώπισε και το ξεπέρασε.

Αυτό είναι το δικό του ταξίδι αποδοχής της Λεύκης.

Σε ποιά ηλικία ανακάλυψες ότι έχεις λεύκη και πώς έγινε αυτο;

Η μητέρα μου ήταν αυτή που παρατήρησε ένα μικρό και ολοστρόγγυλο σημάδι στο λαιμό σε ηλικία 10 χρονών και ίσως σε λιγότερο από ένα χρόνο είχα γεμίσει σχεδόν σε όλο μου το σώμα. Το μακρινό 2002 δεν υπήρχαν πολλές γνώσεις για τη λεύκη κι έτσι οι πρώτοι γιατροί που επισκεφτήκαμε δεν έκαναν τη σωστή διάγνωση, παρόλο που τους λέγαμε ότι πιθανόν είναι λεύκη μιας και η γιαγιά μου είχε το ίδιο από παιδί.

Ποιά ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν είδες τα πρώτα σημάδια;

Ήμουν πολύ μικρός για να θυμάμαι ακριβώς, αλλά σίγουρα είχα αγχωθεί και όσο μάθαινα περισσότερο για αυτό νομίζω ότι είχα αρχίσει να φοβάμαι. Ειδικότερα όταν έβλεπα την εξάπλωση στο σώμα μου.

Πώς είναι η ζωή σου σήμερα, ζώντας με λεύκη; Έχεις αποδεχτεί τη διαφορετικότητά σου;

Η ζωή μου σήμερα δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από έναν συνάνθρωπο που δεν έχει λεύκη. Όλοι πρέπει να προσέχουμε το δέρμα μας από τον ήλιο, και να φοράμε αντηλιακό. Μπορεί να χρειάστηκαν χρόνια προσπάθειας για την αποδοχή, ειδικότερα κατα την εφηβεία αλλά όλο αυτό το ταξίδι με έκανε αυτό που είμαι σήμερα και είμαι ευγνώμων γι αυτό. Με βοήθησαν πάρα πολύ η οικογένεια μου και οι φίλοι μου.

Επηρέασε η λεύκη την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή;

Θυμάμαι στο σχολείο να είμαι θύμα bullying λόγω της διαφορετικότητας μου, να γυρνώ στο σπίτι κλαίγοντας και να θεωρώ τον εαυτό μου “τελειωμένο”. Όσο τα σκέφτομαι τώρα καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα δεν ήταν ούτε η λεύκη, ούτε η αποδοχή. Ήταν η άγνοια επί του θέματος εκείνα τα χρόνια, καθώς και κατά ένα ποσοστό η παιδική αθωότητα να το πω. Δυστυχώς το πέρασα, αλλά όταν έμαθα να το αγνοώ η ζωή μου άλλαξε. Πλέον η ζωή μου είναι ανεπηρέαστη απο τη λεύκη.

Θυμάμαι στο σχολείο να είμαι θύμα bullying λόγω της διαφορετικότητας μου, να γυρνώ στο σπίτι κλαίγοντας και να θεωρώ τον εαυτό μου “τελειωμένο”. Δυστυχώς το πέρασα, αλλά όταν έμαθα να το αγνοώ η ζωή μου άλλαξε. Πλέον η ζωή μου είναι ανεπηρέαστη απο τη λεύκη.

Πώς αντιμετωπίζεις τη λεύκη; Κάνεις κάποια θεραπεία; Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη διατροφή;


Μικρός είχα δοκιμάσει διάφορες θεραπείες άλλα όσο μεγάλωνα με κούρασαν και τα άφησα όλα στην άκρη μέχρι προσφάτως. Μετά από ένα ταξίδι στην Κούβα, ήρθα σε επαφή με κάποιους ανθρώπους που με ενημέρωσαν για το “φάρμακο” melagenina που αναπτύχθηκε εκεί και το κύριο συστατικό του οποίου είναι το εκχύλισμα ανθρώπινου πλακούντα. Όντας δυσπιστος άνθρωπος, μετά από μια mini έρευνα και αφού έμεινα έκπληκτος από τις ανθρώπινες μαρτυρίες, αποφάσισα να το δοκιμάσω. Έτσι κατάφερα να φέρω στην Ελλάδα μερικά από τα “θαυματουργά” μπουκαλάκια για προσωπική χρήση και περιμένω να δω τα αποτελέσματα μιας και ξεκίνησα τη θεραπεία μόλις 2 εβδομάδες πριν.

Πιστεύεις πως τα social media και το internet έχουν βοηθήσει ώστε να γίνει η λεύκη αποδεκτή στις μέρες μας;

Φυσικά. Δεν πάνε κιόλας πολλά χρόνια από τότε που το μοντέλο με τη λεύκη, η Winnie Harlow, την έκανε να φαίνεται όμορφη και κοινώς αποδεκτή. Πλέον βλέπω καθημερινά post στα social media, από ανθρώπους με λεύκη και χαίρομαι που δεν υπάρχει ντροπή. Επίσης για όποιον θέλει να μάθει για τη λεύκη κυκλοφορούν άπειρες έρευνες.

Πόσο σε έχουν βοηθήσει τα ταξίδια σε αυτό το ταξίδι αποδοχής;

Τα ταξίδια όπως και με οτιδήποτε ασχολούμαι στη ζωή μου με βοηθούν διότι γνωρίζω ανθρώπους και παίρνω συμβουλές, ακούω εμπειρίες, συγκρίνω απόψεις.

Τα ταξίδια όπως και με οτιδήποτε ασχολούμαι στη ζωή μου με βοηθούν διότι γνωρίζω ανθρώπους και παίρνω συμβουλές, ακούω εμπειρίες, συγκρίνω απόψεις.

Ποιά συμβουλή θα έδινες σε όποιον ζει με λεύκη και φοβάται να το αποδεχτεί;

Βγες έξω και ζήσε τη ζωή και όσο πιο πολλά πράγματα κάνεις τόσο πιο πολύ θα σε κάνουν να ξεχάσεις αυτό που σε φοβίζει. Μη αφήνεις χρόνο για κακές σκέψεις και θα δείς οτι οι κοντινοί σου άνθρωποι και όσοι αξίζουν να είναι κοντά σου θα το αποδεχτούν και θα σε κάνουν να νιώθεις άνετα, θα σε φροντίσουν. Είναι θέμα χρόνου μετά να μάθεις να ζεις με αυτό.

Πώς κάνεις Pin-To-Life; Τι σου δίνει αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου;

Αισιοδοξία μου δίνει να πετυχαίνω πράγματα, να ζω ωραίες στιγμές με τους φίλους μου και να κάνω πλάνα για το μέλλον ειδικά πλάνα που αφορούν ταξίδια και νέους προορισμούς.

 

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PintoLife. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της διαφορετικότητας και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή της. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status