O Κωνσταντίνος Τζάχας ζει με ψωρίαση και είναι τόσο cool!

 • Diversity  • O Κωνσταντίνος Τζάχας ζει με ψωρίαση και είναι τόσο cool!
tzahas cover 1

O Κωνσταντίνος Τζάχας ζει με ψωρίαση και είναι τόσο cool!

Έχοντας βρεθεί για πολλά χρόνια στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης μεγάλων περιοδικών μόδας, ανάμεσα σε αυτά το ELLE, L’OFFICIEL, ΓΥΝΑΙΚΑ, πριν μερικά χρόνια ο Κωνσταντίνος Τζάχας αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να απομακρυνθεί για λίγο από τον λαμπερό κόσμο των περιοδικών και να «χτίσει» πάνω στο δικό του όνομα. Κάπως έτσι δημιουργεί το δικό του fashion & lifestyle blog- ένα ψηφιακό περιοδικό όπως θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε διαφορετικά- το οποίο ακούει στο όνομα Style’n’Tonic. Την ίδια στιγμή, ως λάτρης της φωτογραφίας αλλά και της μόδας, δε θα μπορούσε να κρατηθεί μακριά από το Instagram/ @MrTzachas. Για αυτό και σήμερα διατηρεί ένα από τα πιο επιτυχημένα Men’s Fashion & Style Insta accounts της ελληνικής κοινότητας, αποτελώντας έναν influencer που όλοι θα θέλαμε να έχουμε για καλύτερό μας φίλο!

Σε ποιά ηλικία και πώς ανακάλυψες ότι έχεις ψωρίαση;

Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν στα 19 μου. Ήμουν ένα ταξίδι στην Αμερική από ό,τι θυμάμαι στο σπίτι της θείας μου και παρατήρησα κάτι σημάδια στα γόνατα μου,. Δεν ήξερα τι ήταν και της είπα να με πάει κατευθείαν στο δερματολόγο μήπως είναι κάτι κολλητικό.

Ποιά ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν είδες τα πρώτα σημάδια;

Η πρώτη μου σκέψη ήταν «Τι είναι αυτό πάλι και δε μ ‘αρέσει όπως ακούγεται». Μη σου πω ότι περισσότερο δεν μου άρεσε η λέξη ψωρίαση παρά τα συμπτώματα, γιατί στην αρχή ήταν και πάρα πολύ λίγα και πίστευα ότι με κάποια θεραπεία θα μου φύγει.

Πώς αντιμετωπίζεις την ψωρίαση; Κάνεις κάποια θεραπεία; Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη διατροφή;

Έχω πάει σε πολλούς δερματολόγους η αλήθεια είναι. Έχω κάνει πολλές θεραπείες με κρέμες και τα τελευταία 3-4 χρόνια κάνω και φωτοθεραπεία που βοηθάει αρκετά. Γενικότερα, πάντα ενυδατώνω τα σημεία που έχω με κάποια καλλυντική ή φαρμακευτική κρέμα. Επίσης, η θάλασσα και ο ήλιος (έως ένα βαθμό και χωρίς υπερβολική έκθεση) βοηθάνε. Τα χάπια που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια και θεραπεύουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό τα συμπτώματα, περίπου 70%, δεν τα έχω δοκιμάσει. Ο δερματολόγος μου λέει ότι δεν έχω τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να πάρω χάπια.

Πώς είναι η ζωή σου σήμερα, ζώντας με την ψωρίαση; Έχεις αποδεχτεί τη διαφορετικότητά σου;

Πλέον μετά από σχεδόν 20 χρόνια με ψωριάση το έχω αποδεχτεί και έχω μάθει να ζω με αυτό.

Επηρέασε η ψωρίαση την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή;

Την επαγγελματική μου ζωή ποτέ και καθόλου. Όπως είπα και παραπάνω δεν έχω και σε υπερβολικό βαθμό, είναι κυρίως στους αγκώνες και τα γόνατα και κάποιες φορές στα δάχτυλα του χεριού και στις πατούσες. Στην προσωπική μου ζωή και εκεί ελάχιστες φορές. Μου έχει τύχει δηλαδή μετά από ραντεβού να μου έρθει μήνυμα «Ε να σε ρωτήσω κάτι, παρατήρησα κάτι σημάδια τα χέρια σου, δεν πιστεύω να είναι κάτι κολλητικό;» Αλλά δεν έχω πάρει κατάκαρδα τέτοιου είδους σκηνικά, Και εγώ βέβαια αν δεν ήξερα, πολύ πιθανόν έτσι να αντιδρούσα. Από τη δικιά μου πλευρά, ναι μπορεί στις αρχές μιας γνωριμίας να έχω αισθανθεί κάποιες φορές άβολα, αλλά αν γνωρίσω τον άλλο και του πω τί είναι μετά δεν το σκέφτομαι σχεδόν ποτέ!

Πιστεύεις πως τα social media και το internet έχουν βοηθήσει ώστε να γίνει η ψωρίαση αποδεκτή στις μέρες μας;

Πιστεύω ως ένα βαθμό ναι. Οι celebrities και τα μοντέλα με ψωρίαση, όπως η Kim Kardashian και η Cara Delevingne που έχουν μεγάλη επιρροή στα Social media, το έκαναν ευρέως γνωστό και αποδεκτό ως ένα βαθμό και πλέον η προβολή της διαφορετικότητας και των ελαττωμάτων είναι μεγάλη τάση στα social και στη βιομηχανία της μόδας.

Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις ένα πρόβλημα που σε απασχολεί, είναι πρώτα να το αποδεχτείς. Ένα μικρό κλικ στο μυαλό είναι!

Ποιά συμβουλή θα έδινες σε όποιον ζει με ψωρίαση και φοβάται να το αποδεχτεί;

Το ξέρω πως δεν είναι εύκολο να το αποδεχτείς, αλλά η συμβουλή μου είναι να μην κάνεις focus σε αυτό. Να μην περιστρέφεται η ζωή σου γύρω από τη ψωρίαση. Όσο περισσότερο εστιάζεις σε ένα πρόβλημα τόσο μεγαλύτερο γίνεται και σε μπλοκάρει. Αν το πάρεις ως δεδομένο, ως κάτι που δεν αλλάζει, τόσο πιο ανάλαφρη θα είναι και η καθημερινότητα σου. Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις ένα πρόβλημα που σε απασχολεί, είναι πρώτα να το αποδεχτείς. Ένα μικρό κλικ στο μυαλό είναι!

Πώς κάνεις Pin-To-Life; Τι σου δίνει αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου;

Είμαι αισιόδοξος και positive άνθρωπος γενικά. Δεν απογοητεύομαι εύκολα, προσπαθώ να βρίσκω κάτι θετικό ακόμα και στις δυσκολίες και τα εμπόδια. Έχω πολύ χιούμορ και αυτό με βοηθάει πάρα πολύ. Πιστεύω ότι είναι από τις βασικές πηγές αισιοδοξίας. Η μουσική επίσης και ένα τραγούδι που ακούω στο repeat και με κάνει να χορεύω. Οι φίλοι μου με γεμίζουν σίγουρα με αισιοδοξία, γιατί ζωή χωρίς φίλους δεν υπάρχει και οι γάτες μου φυσικά!

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status