Η Λαμπρινή Σουγλέρη μιλά για τα όμορφα σημάδια της

 • Diversity  • Η Λαμπρινή Σουγλέρη μιλά για τα όμορφα σημάδια της
nina

Η Λαμπρινή Σουγλέρη μιλά για τα όμορφα σημάδια της

Η Λαμπρινή ή αλλιώς Νίνα κατάγεται από Αθήνα και την Πρέβεζα αλλά γεννήθηκε στη Γερμανία. Σε ηλικία 6 ετών επέστρεψε με την οικογένειά της στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε δημοσιογραφία στον Ant1 αλλά ακολούθησε διαφορετικό επάγγελμα, αυτό της αεροσυνοδού. Στα 20 της ξεκίνησε να πετάει για την Aegean Airlines, όπου και παρέμεινε για 9 έτη. Πολύ γρήγορα προάχθηκε σε υπεύθυνη πληρώματος καμπίνας και inflight supervisor, εκπαιδεύοντας νέα μέλη πληρώματος. Όλα τα χρόνια εκπροσώπησε την εταιρία σε VIP πτήσεις, διαφημιστικά σποτ ως πρόσωπό της, σε συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και ως guard of honour της βασίλισσας Ελισἀβετ. Συνέχισε την καριέρα της στη Small Planet, στην ίδια θέση και αργότερα στην Easyjet ως Cabin Crew Manager, όπου και αποφάσισε να εγκαταλείψει τους αιθέρες και να προσγειωθεί σε μια άλλη συναρπαστική ζωή, δημιουργώντας την οικογένειά της!

Η Νίνα μιλά ανοιχτά για το ατύχημα που είχε ως παιδί, για το bullying που βίωσε στο σχολείο αλλά και για τα σημάδια που έχει ακόμη στο σώμα της. Σημάδια που δεν την εμπόδισαν, ωστόσο, από το να κάνει μία εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα ως αεροσυνοδός. Μπορείς να βρεις τη Νίνα στο IG @Nina_Sgl και @Ninatural_Skincare . Αυτή είναι η δική της ιστορία αποδοχής.

Σε ποια ηλικία και πώς συνέβη το ατύχημα;

Το ατύχημα μου συνέβη σε ηλικία 5 ετών στη Γερμανία. Προκλήθηκε από πρέσα σιδερώματος (με κύλινδρο). Έπαθα έγκαυμα 3ου βαθμού στα δάχτυλα του δεξιού χεριού και χρειάστηκε 7ωρη πλαστική επέμβαση, αφαιρώντας μόσχευμα από το εσωτερικό μέρος του πήχη.

Πώς βίωσες όλη αυτή την εμπειρία σαν παιδί και πώς αντιμετώπισε ο περίγυρός σου τη διαφορετικότητά σου;


Ως παιδί ο πόνος που βίωσα ήταν αφόρητος και συνεχιζόταν για μήνες αφού χρειαζόταν να αφαιρεθούν τα ράμματα αρκετές φορές μέχρι να δεχτώ το μόσχευμα στα δάχτυλα. Ο φόβος με ακολούθησε κατά τη διαμονή μου στην ειδική κλινική για εγκαύματα όπου και νοσηλεύτηκα για 3 εβδομάδες.

Αυτό που με κλόνισε είναι όταν μου ανακοίνωσε ο γιατρός, πως ίσως χρειαστεί να μάθω πλέον να γράφω με το αριστερό χέρι, καθώς ο ιστός του δέρματος μου είχε καταστραφεί. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο.

Στην πορεία της παιδικής μου ηλικίας αντιμετώπισα bullying στο σχολείο καθώς φορούσα για πολλά χρόνια ένα καφέ σκούρο γάντι και ειδικό τζελ ανάπλασης. Ο περίγυρος με στήριξε και με βοήθησαν να το ξεπεράσω και να αντιμετωπίσω το bullying που δέχτηκα.


Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν αντιλήφθηκες πως το σημάδι θα παραμείνει;


Όταν μου ανακοίνωσαν πως θα έχω σημάδι στο χέρι μου για το υπόλοιπο της ζωής μου με πλημμύρισε φόβος. Φόβος για το άγνωστο. Τα σενάρια ήταν διάφορα μιας και ήμουν πολύ μικρή για να ξέρω τι θα επακολουθήσει στη ζωή μου και τι ακριβώς θα σήμαινε να είμαι σημαδεμένη για μια ζωή.


Επηρέασαν τα σημάδια από το ατύχημα την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή; Ως αεροσυνοδός, πόσο πολύ δυσκολεύτηκες με την αποδοχή της διαφορετικότητάς σου από τον κόσμο με το οποίο ερχόσουν σε επαφή;


Τα σημάδια ήταν το μόνιμο άγχος μου. Ως παιδί πάντα προσπαθούσα να κρύβω το χέρι μου σαν να ντρεπόμουν για τα σημάδια. Όσο μεγάλωνα, συνειδητοποιούσα μέρα με τη μέρα, πως οι άνθρωποι δεν με κρίνουν για τα σημάδια μου. Με αποδέχτηκαν όπως είμαι.

Επαγγελματικά δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα σε καμία εταιρία ως αεροσυνοδός. Στην πολυετή καριέρα μου από τους χιλιάδες ανθρώπους που μετέφερα μόνο 2 με ρώτησαν πως απέκτησα αυτά τα σημάδια. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Το όμορφο χαμόγελό μου, όπως μου είπε ο δεύτερος, έκανε μέχρι και τα σημάδια μου να εξαφανιστούν!

Τα σημάδια ήταν το μόνιμο άγχος μου. Ως παιδί πάντα προσπαθούσα να κρύβω το χέρι μου σαν να ντρεπόμουν για τα σημάδια. Όσο μεγάλωνα, συνειδητοποιούσα μέρα με τη μέρα, πως οι άνθρωποι δεν με κρίνουν για τα σημάδια μου. Με αποδέχτηκαν όπως είμαι.


Πιστεύεις πως τα social media και το internet έχουν βοηθήσει ώστε να αποδέχεται ο κόσμος τη διαφορετικότητά του ή έχει αντίθετα αποτελέσματα στην ψυχολογία κάποιου που ζει με κάποια ιδιαιτερότητα;


Τα Social Media και το internet παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αποδοχή της διαφορετικότητας. Άνθρωποι με ιδιαιτερότητα μπορούν και αντλούν δύναμη και κουράγιο βλέποντας εκείνους που προβάλλουν τη δική τους προσωπική εμπειρία και τον τρόπο που το αντιμετωπίζουν. Θεωρώ πως μόνο θετικά επιδρά στην ψυχολογία κάποιου που ζει με ιδιαιτερότητα, διότι πολύ απλά δεν είναι μόνοι.

Η συμβουλή μου είναι απλή και είναι η εξής: ΧΑΜΟΓΕΛΑ!


Ποια συμβουλή θα έδινες σε όποιον ζει με κάποια ιδιαιτερότητα και φοβάται να το αποδεχτεί ή να το αντιμετωπίσει;


Μη φοβασαι, μην κλείνεσαι στον εαυτό σου και από δέξου τον ακριβώς όπως είναι. Το χαμόγελο είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα και η ασπίδα απέναντι στο χειρότερο εχθρό της διαφορετικότητας σου, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ. Βρες τη δύναμη και μίλησε για την ιδιαιτερότητα σου κάνοντας τη προτέρημα.

Πώς κάνεις Pin-To-Life; Τι σε “καρφιτσώνει” στη ζωή; Τι σου δίνει αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου;


My Pin to Life: ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΩΧΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ. Το χαμόγελο και η θετικότητα είναι αυτά που με καρφιτσώνουν στη ζωή !

Η αισιοδοξία στην καθημερινότητα μου αντλείται από την αγάπη που λαμβάνω από τον άντρα μου και το παιδί μας που θα φέρω στον κόσμο σε λίγους μήνες. Ανυπομονώ να ‘’ελευθερώθω’’ και να του δείξω όλα τα πανέμορφα μέρη που υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο αλλά και όλους τους ανθρώπους με διαφορετικότητα όπως η μαμά του.


Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status