Jari Jones: το πρώτο μαύρο trans μοντέλο σε καμπάνια Calvin Klein

 • Diversity  • Jari Jones: το πρώτο μαύρο trans μοντέλο σε καμπάνια Calvin Klein
jari jones 1

Jari Jones: το πρώτο μαύρο trans μοντέλο σε καμπάνια Calvin Klein

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Μανχάταν, σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητη η τεράστια διαφημιστική πινακίδα του οίκου Calvin Klein, στην οποία πρωταγωνιστεί η ηθοποιός και ακτιβίστρια Jari Jones.

Πρόκειται για το πρώτο trans μαύρο μοντέλο που επιλέγει ο οίκος για την νέα του καμπάνια που αφορά στην εκστρατεία Pride 2020 #PROUDINMYCALVINS και κατακτά το iconic billboard της Νέας Υόρκης. H εκστρατεία περιλαμβάνει ένα καστ εννέα μοντέλων που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα μεταξύ των οποίων τον πασίγνωστο trans τραγουδιστή Chella Man, τον pop καλλιτέχνη Gia Woods και τον ηθοποιό του “13 Reasons Why” Tommy Dorfman.

Angela Weiss / AFP via Getty Images

Η Jari Jones δημοσίευσε για πρώτη φορά την καμπάνια στο Twitter στις 19 Ιουνίου, με τίτλο: “Σήμερα, στις # JUNETEENTH2020 μια γυναίκα που μοιάζει με παχιά μαύρη τρανς πρωταγωνιστεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Η εκστρατεία παρουσιάζεται ακριβώς σε μια στιγμή που οι διαμαρτυρίες του Black Lives Matter συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο, μαζί με αιτήματα για εξάλειψη του ρατσισμού σε πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της μόδας.

Οι έντονες πρωτοβουλίες για τον εορτασμό και την προστασία των Μαύρων trans ατόμων, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στις διακρίσεις και τη βία, προέκυψαν μετά τη δολοφονία του Riah Milton στο Οχάιο και του Dominique “Rem’Mie” Fells στην Πενσυλβάνια στα μέσα Ιουνίου.

Την ίδια εβδομάδα που ο Πρόεδρος Trump ανακάλεσε την προστασία υγειονομικής περίθαλψης για άτομα που ανήκουν στην LGBTQ + κοινότητα.

Ο οίκος Calvin Klein ανέφερε ότι καθένα από τα εννέα μοντέλα που εμφανίζονται στο #PROUDINMYCALVINS επιλέχθηκαν για την δύναμη και την ειλικρίνεια που υπάρχει στις ιστορίες τους.

Τα θετικά μηνύματα σχετικά με την ταυτότητα, τη συμμαχία και την αυτοεκτίμηση περιβάλλουν πολλές από τις εικόνες της καμπάνιας στο διαδίκτυο. “Αγκαλιάστε τον εαυτό σας όσο πιο νωρίς γίνεται, είστε μοναδικοί”, αναφέρει σε ένα απόσπασμα το μοντέλο Reece King, ενώ η Gia Woods λέει: “Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο. Να γνωρίζετε ότι θα μπορούσατε να είστε μια ισχυρή φωνή που μπορεί να βοηθήσει κάποιον.”

Το γεγονός ότι κάποια σαν εμένα, μια trans γυναίκα, μια μαύρη γυναίκα, μια plus-size γυναίκα γιορτάζεται σε τέτοιο επίπεδο, με κάνει να αναπολώ τους ανθρώπους που πάλεψαν για εμένα ώστε να φτάσω εδώ.

Σε ένα βίντεο στο κανάλι του Calvin Klein στο YouTube, η Jari Jones μιλά για το πώς υποστηρίζει άλλα νεότερα μέλη της κοινότητας LGBTQ κοινότητας . “Νιώθω σαν μαμά για πολλούς νέους. Μερικά από αυτά τα παιδιά έχουν έρθει στη Νέα Υόρκη χωρίς δεκάρα στην τσέπη τους, αλλά με ένα μεγάλο όνειρο”.

Ήταν τόσο μεγάλη τιμή και χαρά να εκπροσωπώ τον πιο αυθεντικό μου εαυτό και να παρουσιάζω εικόνες ενός σώματος που συχνά δαιμονοποιήθηκε, παρενοχλήθηκε, αισθάνθηκε άσχημο και ανίκανο. Το γεγονός ότι κάποια σαν εμένα, μια trans γυναίκα, μια μαύρη γυναίκα, μια plus-size γυναίκα γιορτάζεται σε τέτοιο επίπεδο, με κάνει να αναπολώ τους ανθρώπους που πάλεψαν για εμένα ώστε να φτάσω εδώ. Όταν τέτοια επιτεύγματα κατακτώνται, ο κόσμος συχνά λέει «Τα κατάφερες μόνη σου». Στην πραγματικότητά όμως είναι πολλές κοινότητες μαζί που το κατέστησαν δυνατό για εμένα ώστε να συνεχίσω τον ακτιβισμό”.

Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για μία ιδιαίτερα ισχυρή στιγμή όχι μόνο για την Jari Jones, αλλά και για όσους μαύρους ανθρώπους, βιώνουν την φυλετική και σεξουαλική περιθωριοποίηση.

Σε μια συνέντευξη στο Refinery29, η Jari Jones γνωστοποιεί την έντονη επιθυμία της να επικοινωνήσει σε όλο τον κόσμο ότι όλοι οι queer, οι trans, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα άτομα με επιπλέον κιλά και με οποιαδήποτε χρώμα στο δέρμα τους, έχουν ένα μοναδικο αστέρι που περιμένει τη δική του στιγμή για να λάμψει.


Η Κερασία είναι Φιλόλογος με Master στις Δημόσιες Διεθνείς Σχέσεις και σπουδές στο Digital Marketing. Ανήκει στην ομάδα του PINTOLIFE γιατί πιστεύει πως η απόλυτη εσωτερική και εξωτερική ομορφιά βρίσκεται στην ποικιλομορφία!

Proud Editor
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status