Η Σαββίνα Ιμπραχίμ μοιράζεται το δικό της ταξίδι με την αλωπεκία

 • Diversity  • Η Σαββίνα Ιμπραχίμ μοιράζεται το δικό της ταξίδι με την αλωπεκία
savvina ibrahim

Η Σαββίνα Ιμπραχίμ μοιράζεται το δικό της ταξίδι με την αλωπεκία

Η Σαββίνα Ιμπραχίμ είναι 27 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πατέρας της καταγόταν από την Αίγυπτο και η μητέρα της από την Πολωνία. Παντρεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και έχει μία κόρη δύο ετών. Το 2014 αποφοίτησε από το τμήμα Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και από το 2012 εργάζομαι σε αεροπορικές εταιρείες, ως υπάλληλος γραφείου και ως ιπτάμενη αεροσυνοδός.

Αυτή είναι η δική της ιστορία αποδοχής.

Σε ποια ηλικία ανακάλυψες ότι έχεις αλωπεκία και πώς έγινε αυτό;

Ανακάλυψα την αλωπεκία τον Νοέμβριο του 2018, όταν η κόρη μου ήταν 6 μηνών. Ξύπνησα ένα πρωί και όπως χτενιζόμουν, ανακάλυψα ένα μικρό κενό από μαλλιά στο κέντρο του κεφαλιού μου.

Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη, όταν ήρθες αντιμέτωπη με την αλωπεκία;

Αισθάνθηκα φόβο, ότι θα πέσουν όλα τα μαλλιά από το κεφάλι μου.

Πώς αντιμετωπίζεις την αλωπεκία; Κάνεις κάποια θεραπεία;

Δοκίμασα πάρα πολλές θεραπείες και άλλαξα πολλούς δερματολόγους, χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό που βοήθησε πραγματικά ήταν η αποβολή του άγχους στην καθημερινότητα μου.

Επηρέασε η αλωπεκία την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή;

Δεν έχει επηρεάσει η αλωπεκία την καθημερινή μου ζωή, έχω αποδεχθεί πλήρως την ασθένεια μου και συνεχίζω κανονικά την ζωή μου. Τους πρώτους δύο μήνες απέφευγα να βγω από το σπίτι, λόγω ντροπής. Ως αεροσυνοδός με επηρέασε στο γεγονός ότι δεν μπορούσα να φοράω το καπέλο της εταιρείας και αναγκάστηκα να κόψω τα μαλλιά μου, διότι απαγορευόταν να τα πιάνω σφιχτά σε κότσο, όπως όριζαν οι κανονισμοί της εταιρείας.

Πιστεύεις πως τα social media και το internet έχουν βοηθήσει ώστε να γίνει η αλωπεκία αποδεκτή στις μέρες μας;

Θεωρώ ότι τα social media βοήθησαν αρκετά στο να γίνει γνωστή η αλωπεκία, ακόμα και σήμερα όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι είναι η αλωπεκία, ούτε τι σημαίνει αυτοάνοσο νόσημα.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε όποιον ζει με αλωπεκία και φοβάται να το αποδεχτεί;

Η συμβουλή μου είναι να αγαπήσει τον εαυτό του και να χαρεί την ζωή του, να μην τον ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτόν.

Πώς κάνεις Pin-To-Life; Τι σε “καρφιτσώνει” στη ζωή; Τι σου δίνει αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου;

Αυτό που μου δίνει δύναμη και αισιοδοξία είναι πρωτίστως η κόρη μου και μετά η εργασία μου. Αγαπώ πολύ τα ταξίδια και να γνωρίζω νέους ανθρώπους και νέα μέρη.

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status