Η Μαίρη Καλύμνου μιλά για τη Λεύκη στο Instyle

 • Diversity  • Η Μαίρη Καλύμνου μιλά για τη Λεύκη στο Instyle
mary kalymnou instyle

Η Μαίρη Καλύμνου μιλά για τη Λεύκη στο Instyle

Μία συνέντευξη – αληθινή εξομολόγηση και αποδοχή καρδιάς της Μαίρης στο Instyle Σεπτεμβρίου 2019. Η πρώτη εκ βαθέων συνέντευξη για το δύσκολο ταξίδι αποδοχής, έτσι όπως το βίωσε η Μαίρη, ζώντας με λεύκη όλα αυτά τα χρόνια.

Η Μαίρη είναι μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και κομψή αισθητική. Μαζί με εκείνη ωριμάζει και το στιλ της. Έτσι, σήμερα επιλέγει κλασικά κομμάτια με διαχρονική αξία σε nude και γήινες αποχρώσεις.

«Είμαι νοσταλγική όσον αφορά τη μόδα. Μου αρέσει πολύ να φοράω κομμάτια παλαιότερων σεζόν και να κάνω flashback στη στιγμή που τα αγόρασα. Φροντίζω πάντα να αγοράζω κάποιο κομμάτι από τα μέρη που επισκέπτομαι ως σουβενίρ. Πέρσι βρέθηκα στο Σαν Φρανσίσκο, όπου υπάρχουν πολλά vintage μαγαζιά. Από εκεί αγόρασα δύο φορέματα. Το ένα είναι του 1974 και κάθε φορά που το φοράω νιώθω ότι διηγούμαι μια ιστορία».

Μπορεί στις μέρες μας ο όρος «influencer» να έχει υποβαθμιστεί, όμως το βαθύτερο νόημά του είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η Μαίρη φαίνεται ότι σέβεται απόλυτα τη βαρύτητα που έχει ο τίτλος της, αφού η πρόσφατη εξομολόγησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram/ @MaryKalymnou) για το αυτοάνοσο νόσημα που αντιμετωπίζει την έκανε να πετάξει από πάνω της, όπως λέει, τον ψυχαναγκασμό της τελειότητας.

«Η λεύκη εμφανίστηκε στο σώμα μου πριν από δεκατρία χρόνια και ξεκίνησε με κάποια μικρά σημαδάκια στα χέρια και τα δάχτυλα. Είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου και χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να το αποδεχτώ. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν ότι είναι σε άμεση συνάρτηση με την εξωτερική μου εμφάνιση. Έτσι, τα τελευταία χρόνια που προβάλλω τη ζωή μου μέσω του blog μου, Maryhop.com, και των social media δυσκολεύτηκα πολύ».

«Η εικόνα της τελειότητας που ήθελα να προβάλλω δεν μπορούσε να υπάρξει πια κι αυτό επηρέαζε ακόμα και τις κοινωνικές μου δραστηριότητες. Το καλοκαίρι ήταν ο μεγαλύτερός μου φόβος, γιατί λόγω του μαυρίσματος τα σημάδια φαίνονται εντονότερα. Κάλυπτα τη λεύκη μου με ειδικά προϊόντα, ακύρωνα ραντεβού, είχα σταματήσει ακόμα και να φοράω λευκά ρούχα, γιατί ξέβαφαν επάνω τους τα καλυπτικά προϊόντα».

«Κάποια στιγμή όμως απλώς κουράστηκα. Κουράστηκα να το κρύβω και κουράστηκα να προβάλλω κάτι που δεν ήταν απόλυτα αληθινό. Ενώ βρισκόμουν στο Λονδίνο, αποφάσισα να ανοίξω την κάμερα του κινητού μου και να μιλήσω για τη λεύκη μου. Εκείνη τη στιγμή λυτρώθηκα, απελευθερώθηκα και αγάπησα ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου. Τώρα, νιώθω πιο όμορφη από ποτέ».

Ενώ βρισκόμουν στο Λονδίνο, αποφάσισα να ανοίξω την κάμερα του κινητού μου και να μιλήσω για τη λεύκη μου. Εκείνη τη στιγμή λυτρώθηκα, απελευθερώθηκα και αγάπησα ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου. Τώρα, νιώθω πιο όμορφη από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ INSTYLE.COM


Photos by Nikos Malliakos

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status