Η Ανθή Τσιάκαλου έχει αποδεχτεί και έχει αγαπήσει τη λεύκη της

 • Diversity  • Η Ανθή Τσιάκαλου έχει αποδεχτεί και έχει αγαπήσει τη λεύκη της
anthi tsiakalou cover

Η Ανθή Τσιάκαλου έχει αποδεχτεί και έχει αγαπήσει τη λεύκη της

Η Ανθή Τσιάκαλου είναι 27 χρονών, κατάγεται από τα Γιάννενα και τα τελευταία δύο χρόνια ζει στον Πειραιά, όπου και εργάζεται. Έχει σπουδάσει web design και φωτογραφία, με την οποία ασχολείται ερασιτεχνικά! Η Ανθή ζει με τη λεύκη από τα 18 της, έζησε πολλές στιγμές ανασφάλειας, άγχους, φόβου και στεναχώριας αλλά έχει πλέον αποδεχτεί τα όμορφα σημάδια της. Μπορείς να την βρεις στο IG @anthi.tskl .

Αυτή είναι η δική της ιστορία αποδοχής.

 

Σε ποια ηλικία ανακάλυψες ότι έχεις λεύκη και πώς έγινε αυτό; 

Ανακάλυψα τυχαία ότι έχω λεύκη στα 18 μου. Τυχαία είδα ένα σημάδι στο δάχτυλο μου και μου έκανε εντύπωση που είχε μείνει άσπρο, ενώ ήταν καλοκαίρι και είχα μαυρίσει σε όλο το υπόλοιπο σώμα! Επισκέφτηκα δερματολόγο και μου επιβεβαίωσε ότι έχω λεύκη. 

Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν είδες τα πρώτα σημάδια; 

Φόβος, ανασφάλεια, άγχος, στεναχώρια  και τα σχετικά. Όμως είχα την εντύπωση ότι δεν θα προχωρήσει,  οπότε μετά από λίγο καιρό μου πέρασε. 

Πώς αντιμετωπίζεις τη λεύκη; Κάνεις κάποια θεραπεία; Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη διατροφή; 

Όταν άρχισε να εξαπλώνεται σιγά σιγά στα άκρα μου πανικοβλήθηκα, γιατί είχα την ιδέα ότι θα μείνει μόνο αυτό το μικρο σημάδι και τέλος. Ακολούθησα κάποια θεραπεία μήπως υποχωρήσει όμως δεν είδα κάποια διαφορά όποτε σταμάτησα! Επίσης δεν άλλαξα κάτι στη διατροφή μου, συνέχισα όπως πριν.

Το μόνο που κάνω είναι να χρησιμοποιώ αντηλιακό χειμώνα και καλοκαίρι, για να προστατεύσω αυτά τα σημεία από τον ήλιο. 

Τώρα πια, μετά από 9 χρόνια, έχω αποδεχτεί και έχω αγαπήσει τη λεύκη μου. Είναι σημαντικό να σε ενθαρρύνουν βέβαια και οι άνθρωποι που έχεις κοντά σου.

Πώς είναι η ζωή σου σήμερα, ζώντας με λεύκη; Έχεις αποδεχτεί τη διαφορετικότητά σου; 

Τώρα πια, μετά από 9 χρόνια, έχω αποδεχτεί και έχω αγαπήσει τη λεύκη μου. Είναι σημαντικό να σε ενθαρρύνουν βέβαια και οι άνθρωποι που έχεις κοντά σου. Οι αδερφές μου, η μαμά μου αλλά και οι γιαγιάδες μου με έχουν βοηθήσει πολύ στο να είμαι θετική! Έχω περάσει μάλιστα το στάδιο της αποδοχής και προσπαθώ όσο μπορώ να το δείξω έτσι ώστε να μάθει ο κόσμος τι στο καλό είναι αυτό που κοιτάνε με τόση περιέργεια!

Ο δρόμος για την αποδοχή είναι μεγάλος και δύσκολος μπορώ να πω. Δεν μου ήταν εύκολο όμως μόλις άρχισα να συμφιλιώνομαι με τα σημάδια μου όλα έγιναν πιο όμορφα! 

Επηρέασε η λεύκη την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή; 

Ίσως στα πρώτα χρόνια να με επηρέασε από δικό μου λάθος και μόνο όσον αφορά τις προσωπικές μου σχέσεις, όμως αυτό κράτησε ελάχιστα. Στα επαγγελματικά φυσικά και όχι! Λόγω του ότι έχω τατουάζ σε εμφανή σημεία,  η λεύκη θα ήταν το τελευταίο που θα έβλεπαν πάνω μου! Ίσα ίσα λόγω του προηγούμενου επαγγέλματός μου – ήμουν σερβιτόρα – πολλοί πελάτες με ρωτούσαν ανοιχτά για τη λεύκη και ένιώθω πολύ άνετα να συζητάω γι᾽αυτό! 

Πιστεύεις πως τα social media και το internet έχουν βοηθήσει ώστε να γίνει η λεύκη αποδεκτή στις μέρες μας; 

Σίγουρα ναι! Ο κόσμος ενημερώνεται, ψάχνει και μαθαίνει. Και είναι στο δικό μας χέρι να κατανοήσουν το τι είναι η λεύκη και ότι δεν επηρεάζει την υγεία μας με κάποιο αρνητικό  τρόπο. 

Έχω αγαπήσει τόσο πολύ τα σημάδια μου, που τα χέρια μου χωρίς αυτά θα μου φαινόταν άδεια!

Ποια συμβουλή θα έδινες σε όποιον ζει με λεύκη και φοβάται να το αποδεχτεί; 

Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτούμε γιατί το έζησα. Θέλει υπομονή και θετική σκέψη. Κάποιες φορές μοιάζει ακατόρθωτο, και ψάχνουμε τρόπους να το κρύψουμε, να το εξαφανίσουμε και όλη αυτή η διαδικασία καταναλώνει τόση πολλή ενέργεια που θα μπορούσαμε να επενδύσουμε πάνω σε κάτι άλλο! Σε κάτι που θα ωφελήσει πραγματικά εμάς τους ίδιους, την αγάπη γι αυτό που είμαστε!

Προσωπικά εγώ έχω αγαπήσει τόσο πολύ τα σημάδια μου, που τα χέρια μου χωρίς αυτά θα μου φαινόταν άδεια! Τα αδιάκριτα βλέμματα πάντα θα υπάρχουν, το θέμα είναι πως θα το διαχειριστούμε εμείς! Η λεύκη είναι ένα μοναδικό κόσμημα πάνω μας που κάνεις και ποτέ δε θα έχει το ίδιο!

Πώς κάνεις Pin-To-Life; Τι σε δένει με τη ζωή; Τι σου δίνει αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου; 

Γενικά δεν είμαι και ο πιο θετικός άνθρωπος που θα συναντήσεις! Είμαι γκρινιάρα και απαισιόδοξη, όμως η λεύκη μου δίδαξε κάτι: μέσα στη μαυρίλα πάντα θα βρεθεί κάποιο “λευκό” σημάδι! Πρέπει να έχουμε δύναμη να παλέψουμε με ότι εμφανιστεί μπροστά μας!

Όλοι οι άνθρωποι έχουν σημάδια εσωτερικά και εξωτερικά. Το ερώτημα είναι ποιο από τα δύο προτιμάμε να διορθώσουμε! 

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status