H Cara Delevingne πάσχει από ψωρίαση και αυτό δεν της στερεί την απόλυτη επιτυχία

 • Diversity  • H Cara Delevingne πάσχει από ψωρίαση και αυτό δεν της στερεί την απόλυτη επιτυχία
cara delevingne psoriasis cover

H Cara Delevingne πάσχει από ψωρίαση και αυτό δεν της στερεί την απόλυτη επιτυχία

Το διάσημο και επιτυχημένο μοντέλο Cara Delevingne έχει μιλήσει ανοιχτά για την ψωρίαση απ’ την οποία πάσχει. Πρόκειται για μία αυτοάνοση, μη μεταδοτική πάθηση που επηρεάζει το δέρμα δημιουργώντας φολιδωτές κηλίδες.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη δημόσια εξομολόγησή της, το πασίγνωστο μοντέλο, θαρραλέα και με πραγματική αυτοπεποίθηση εμφανίστηκε με τα σημάδια της ψωρίασης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι μία γυναίκα μπορεί να είναι σέξι και σύμβολο ομορφιάς, χωρίς μία δερματική πάθηση να στερεί το παραμικρό από την θηλυκότητά της.

photos via Daily Mail


Ωστόσο, η κατάσταση δεν ήταν τόσο εύκολη από την αρχή για την Cara Delevigne.

Σύμφωνα με όσα η ίδια αναφέρει, η αποδοχή ήταν ένας δύσκολος δρόμος. Το πρακτορείο της πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα τη βοηθήσει, την παρότρυνε να ακολουθήσει αγωγή με κορτιζόνη, κάτι το οποίο ενίσχυσε την αίσθηση που είχε η ίδια για τον εαυτό της ότι δεν είναι αρκετά καλή σε τίποτα και δεν της αξίζει η επιτυχία.

Σε εκείνο το σημείο της ζωής της, η βοήθεια που της παρείχε η φίλη της Kate Μoss ήταν πολύτιμη, αφού της συμπαραστάθηκε στις πιο δύσκολες και αγχωτικές στιγμές της, όταν πάλευε με τον ίδιο της τον εαυτό.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Cara Delevigne στους The Times: «Οι άνθρωποι φορούσαν γάντια και δεν ήθελαν να με αγγίξουν, γιατί νόμιζαν ότι η ψωρίαση ήταν μεταδοτική όπως λέπρα ή κάτι τέτοιο». Επίσης, έχει ισχυριστεί ότι σε διάφορες δουλειές της στο παρελθόν τα σημάδια της ψωρίασης στο σώμα της, έπρεπε να καλυφθούν με πολλές στρώσεις μακιγιάζ προκειμένου να “εξαφανιστούν”.

photos via Mirror UK

Οι άνθρωποι φορούσαν γάντια και δεν ήθελαν να με αγγίξουν, γιατί νόμιζαν ότι η ψωρίαση ήταν μεταδοτική όπως λέπρα ή κάτι τέτοιο.Η 27χρονη καλλονή, σε μία φάση αυτοαποδοχής, τόλμησε και φωτογραφήθηκε με ορατά τα σημάδια της ψωρίασης, ελπίζοντας να βοηθήσει πραγματικά όσους έχουν την ίδια δερματική πάθηση. Το 2013 στα παρασκήνια μίας επίδειξης μόδας στο Παρίσι, έδειξε απροκάλυπτα σε όλους τους δημοσιογράφους ένα σημάδι στο στομάχι της, εξηγώντας ότι τα συμπτώματα της ψωρίασης της είναι σε έξαρση, κυρίως όταν καταβάλλεται από άχγος.


Τα τελευταία χρόνια η καριέρα της Cara Delevinge έχει εκτοξευτεί, καθώς η σκληρή δουλειά, το ταλέντο της και η μοναδική ομορφιά της, την έχουν αναδείξει ως ένα από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα μοντέλα παγκοσμίως. Έχει πρωταγωνιστήσει σε εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών όπως η Vogue και έχει συνεργαστεί με του πιο μεγάλους οίκους μόδας παγκοσμίως όπως Chanel, Louis Vuitton, Oscar De La Renta, Carolina Herrera, Tory Burch, Donna Karran, Fendi, D&G, Bluemarine, Kenzo.


H Cara Delevinge είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ότι πρέπει ξεπερνώντας τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, να αποδεχτούμε και να απελευθερώσουμε την μοναδικότητα μας, χρησιμοποιώντας την σαν όπλο για να επιτύχουμε όλους μας τους στόχους. Άλλωστε ο δρόμος για την κορυφή δεν είναι ποτέ εύκολος!


Cover Photo via Cara Delevingne IG

Η Κερασία είναι Φιλόλογος με Master στις Δημόσιες Διεθνείς Σχέσεις και σπουδές στο Digital Marketing. Ανήκει στην ομάδα του PINTOLIFE γιατί πιστεύει πως η απόλυτη εσωτερική και εξωτερική ομορφιά βρίσκεται στην ποικιλομορφία!

Proud Editor
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status