Γιατί ο Διαβήτης δε θα αποτελέσει εμπόδιο στη σχέση σου

 • Diversity  • Γιατί ο Διαβήτης δε θα αποτελέσει εμπόδιο στη σχέση σου

Γιατί ο Διαβήτης δε θα αποτελέσει εμπόδιο στη σχέση σου

Σχέσεις. Σα να μην έφτανε που από μόνες τους είναι ένα κεφάλαιο περίπλοκο στη δική σου περίπτωση τα πράγματα γίνονται λίγο ακόμα πιο σύνθετα. Δε σε ενδιαφέρει μόνο αν θα του αρέσουν τα μάτια σου, τα νύχια σου, τα μαλλιά σου, το χιούμορ σου, αν θα έχετε χημεία, αν θα ταιριάξετε. Στο μυαλό σου τριγυρνούν δεκάδες επιπλέον ερωτήματα: «Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσω για το Διαβήτη μου;», «Πως θα το πάρει;», «Πώς να το πω;», «Μήπως με απορρίψει λόγω αυτού;».

Breathe in, breathe out και πάμε να λύσουμε αυτούς σου τους προβληματισμούς.

«Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσω για το Διαβήτη μου;»

Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή. Για κάποια ίσως είναι στα 5 πρώτα λεπτά του πρώτου ραντεβού και για κάποια στο τρίτο, στο τέταρτο, στο πέμπτο. Θα το πεις τη στιγμή, που θα νιώσεις άνετα, που θα το φέρει η συζήτηση, που θα σου βγει φυσικά. Καλό όμως είναι να το πεις νωρίς. Ένα από τα χαρακτηριστικά, που αποζητάς στον άνθρωπο, που έχεις δίπλα σου είναι η ειλικρίνεια και αυτό οφείλεις να δείξεις και εσύ. Όταν μοιραστείς αυτό το κομμάτι θα σου φύγει ένα βάρος και θα είσαι ελεύθερη να ευχαριστηθείς το ραντεβού σου, χωρίς να προσπαθείς να κρυφτείς, για να κάνεις την ινσουλίνη σου ή να την παραλείπεις και προ πάντων χωρίς να βάζεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο σε μια στιγμή έκτακτης ανάγκης.

«Πώς να το πω;»

Χρησιμοποίησε απλά λόγια, για να το εξηγήσεις. Δεν χρειάζονται ιατρικοί όροι και μακροσκελείς αναλύσεις, ούτε είναι σκοπός σου να τον κάνεις expert και να του τα μάθεις όλα από την πρώτη στιγμή, αρκεί απλώς να του δώσεις μια ιδέα σχετικά με αυτό σου το κομμάτι. Στην πορεία, εάν τα πράγματα μεταξύ σας εξελιχθούν, θα του μεταφέρεις όλη την πληροφορία σιγά σιγά και θα φτάσει σε σημείο να ξέρει όσα και εσύ.

Είναι αλήθεια ότι ως γυναίκες τείνουμε να σκεφτόμαστε πολύ και να υπεραναλύουμε. Στα μάτια των ανδρών τα πράγματα είναι πιο απλά και καθώς φαίνεται δεν εστιάζουν σε αυτά που εμείς πιστεύουμε.

«Πως θα το πάρει; Μήπως με απορρίψει λόγω αυτού;»

Αυτό είναι και το κομμάτι, που αγχώνει τις περισσότερες και κάνει την καρδιά μας να χτυπάει πιο γρήγορα. Η αντίδραση του είναι το απόλυτο crash test, που θα του χαρίσει ή θα του στερήσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η εμπειρία δείχνει ότι η πλειοψηφία θα σε ακούσει, θα σου θέσει ερωτήσεις, θα σου πει ότι έχει ένα ξάδερφο, ένα φίλο, ένα γνωστό, ένα συμπαίκτη, που έχει και εκείνος Διαβήτη τύπου Ι, θα το συζητήσετε, το date θα συνεχιστεί, θα γυρίσεις σπίτι, θα σκέφτεσαι αν πρέπει να στείλεις ένα μήνυμα για καληνύχτα ή εάν είναι καλύτερο να τον αφήσεις να περιμένει και θα έρθει ένα επόμενο date και… ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Τελικά, αποδεικνύεται ότι χωρίς λόγο ανησυχούσες τόσο και δεν ευχαριστιόσουν την κάθε στιγμή, όπως άσκοπα ανησυχούσες και για εκείνο το σπυράκι, που μάλλον δεν παρατήρησε ποτέ. Είναι αλήθεια ότι ως γυναίκες τείνουμε να σκεφτόμαστε πολύ και να υπεραναλύουμε. Στα μάτια των ανδρών τα πράγματα είναι πιο απλά και καθώς φαίνεται δεν εστιάζουν σε αυτά που εμείς πιστεύουμε.

Βέβαια, όπως πάντα υπάρχει και αυτή η κατηγορία ανδρών, που θα συμπεριφερθεί διαφορετικά, που θα εξαφανιστεί και δε θα επικοινωνήσει ξανά. Μεταξύ μας, αν έτυχε να βγεις με κάποιον από αυτό το group, ευτυχώς έφυγε νωρίς και σε γλίτωσε από τον κόπο να το κάνεις εσύ αργότερα. Δεν άξιζε, καθώς εάν αντιμετώπισε έτσι αυτήν την κατάσταση, μπορείς να συμπεράνεις την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Η αφετηρία όλων βρίσκεται στο πως νιώθεις εσύ για εσένα. Εάν έχεις αγαπήσει και αποδεχτεί τον εαυτό σου, όλα τα υπόλοιπα θα συμβούν από μόνα τους. Μην εστιάζεις σε ένα κομμάτι σου, δεν είναι αυτό που σε καθορίζει. Να σε σέβεσαι και θα σε σέβονται. Να σε αγαπάς και θα σε αγαπούν. Να είσαι ο εαυτός σου, γιατί δεν υπάρχει κάτι μοναδικότερο από αυτό και σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητο!

Είμαστε μία μοναδική ομάδα!

Pinto Team