Fashion Inclusivity: 8 ερωτήσεις στην Ίριδα Λεονταρίτη και τη Γεωργία Παντελέ

 • PintoLife  • Μόδα  • Fashion Inclusivity: 8 ερωτήσεις στην Ίριδα Λεονταρίτη και τη Γεωργία Παντελέ
Iris Georgia

Fashion Inclusivity: 8 ερωτήσεις στην Ίριδα Λεονταρίτη και τη Γεωργία Παντελέ

Η Ίρις Λεονταρίτη και η Γεωργία Παντελέ είναι ένα εκπληκτικό δίδυμο στυλιστικής υπεροχής αλλά και non-stop θετικής αύρας. Είναι αυτές οι δύο γυναίκες που μπορούν να σου μιλούν με επιχειρήματα για τις σωστές στυλιστικές παρεμβάσεις και την ίδια ακριβώς στιγμή να επικεντρώνονται στη σημασία της ψυχολογίας των χρωμάτων αλλά και στην αυτοπεποίθηση που εκπέμπειι μία γυναίκα με ωραία αισθητική – που αγαπάει τον εαυτό της. Γνώρισα την Ίριδα και τη Γεωργία ένα χρόνο πριν, στην πρώτη μου φωτογράφιση – ανοιχτή αποδοχή για τη λεύκη, που έγινε για το Instyle τον περασμένο Σεπτέβριο. Και κάπως τις έχω συνδυάσει με αυτό το γεγονός της δικής μου αποδοχής και θεώρησα πως η δική τους καλότυχη αύρα θα ταίριαζε απόλυτα στο πρώτο Welcome του PintoLife!

8 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ SUPER STYLING DUO, IRIS & GIO

1. Πότε και πώς αποφασίσατε να ενώσετε τις δυνάμεις σας και να δημιουργήσετε αυτό το Power Duo;

Γνωριστήκαμε στις αρχές του 2008 όντας και οι δύο στην ομάδα μόδας της Vogue Hellas, όπου συνεργαστήκαμε άψογα για πέντε χρόνια και ταυτόχρονα ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα και εκτός δουλειάς. 
Μετά το κλείσιμο του περιοδικού την περίοδο της κρίσης συνεχίσαμε ως freelancers αναλαμβάνοντας μαζί διάφορα campaigns και consulting για σημαντικά brands του χώρου, editorials μόδας σε διάφορα άλλα περιοδικά αλλά και εμφανίσεις για celebrities. Η συνεργασία μας, στην πραγματικότητα έγινε πολύ φυσικά και αβίαστα, χωρίς να το έχουμε συζητήσει ή να έχουμε κάποιο  συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό μας. 

2. Ποιά είναι η φιλοσοφία του δικού σας styling; 

Η δημιουργική διαδικασία πίσω από το styling που κάνουμε στα εκάστοτε fashion stories και στις εικόνες που δημιουργούμε, στηρίζεται  στο γεγονός ότι είμαστε δύο πολύ διαφορετικές προσωπικότητες και έχουμε δυο πολύ διαφορετικά προσωπικά στυλ. Ωστόσο αυτή η αντίθεση μοιάζει να λειτουργεί μαγικά κάτω από το πρίσμα της κοινής μας οπτικής για την αισθητική που βασίζεται κατά κύριο λόγο στην κομψότητα. Το styling μας ωστόσο δεν αντικατοπτρίζει καμία από εμάς- δημιουργούμε μια τρίτη γυναίκα, που μοιράζεται κάτι μαζί μας, τον “καρπό” του συνδυασμένων δημιουργιών μας. Η φιλοσοφία του στυλ μας όμως ανεξάρτητα από το concept της κάθε περίστασης στηρίζεται πάντα στην διαχρονικότητα της εικόνας. Αυτό είναι το ζητούμενο και για τις δύο μας. 

3. Πώς αντιλαμβάνεστε τη διαφορετικότητα, το λεγόμενο Diversity;

Το diversity αποτελεί έναν όρο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και υπονοεί τον αγώνα ενάντια στις προκαταλήψεις και στις άδικες διακρίσεις.
Ως προσωπικός όρος διαφορετικότητα σημαίνει την κατανόηση και την εκτίμηση των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους. Για εμάς το πραγματικό ερώτημα έγκειται όχι στο πως αντιλαμβανόμαστε τον όρο αλλά κατά πόσο τον αποδεχόμαστε στην ουσία σαν κοινωνία, και είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε ουσιαστικά μέσα σε έναν κόσμο που σφύζει από ποικιλομορφία.   

Ίρις Λεονταρίτη IG @irisleontariti

Είναι σίγουρα ενδιαφέρον και άξιο παρατήρησης, το πως μεγάλοι οίκοι μόδας και brands σε όλο τον κόσμο στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κατεύθυνση του Inclusivity, που το κοινό δείχνει να ζητά.

4. Ποιά είναι η άποψή σας γύρω από την υποκειμενικότητα του Styling, ως μέσο έκφρασης της προσωπικότητας του καθενός; 

Είναι πραγματικά πολύ όμορφο και απελευθερωτικό το να ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι και να μπορείς αυτό να το εκφράσεις μέσα από την εικόνα που επιλέγεις να δημιουργήσεις για τον εαυτό σου τόσο με τα ρούχα όσο και με το makeup και τα μαλλιά. To προσωπικό στυλ του καθενός είναι σαν το προσωπικό μας αποτύπωμα. Εξαιρετικά μοναδικό. Και αναμφισβήτητα μπορεί να αποτελέσει σιωπηλά μια πολύ δυνατή δήλωση έκφρασης της προσωπικότητας μας και των όποιων μηνυμάτων θέλουμε να περάσουμε στους γύρω μας.

5. Τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί ο όρος inclusive στο χώρο της μόδας. Ποιά είναι η δική σας άποψη γύρω από τη μόδα που απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, φύλου, σημαδιών και γενικότερων ιδιαιτεροτήτων;

Η αλήθεια είναι οτι το inclusivity πλεόν αποτελεί ίσως μια από τις πιο δυνατές τάσεις στο χώρο της μόδας τα τελευταία χρόνια. Είναι σίγουρα ενδιαφέρον και άξιο παρατήρησης, το πως μεγάλοι οίκοι μόδας και brands σε όλο τον κόσμο στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση, που το κοινό δείχνει να ζητά. Σίγουρα όμως θεωρούμε πως ο κόσμος της μόδας δεν είναι ακόμα έτοιμος στο 100% του συνόλου του να ασπαστεί αυτή την τάση και ο δρόμος για την απόλυτη αποδοχή του inclusivity είναι ακόμα μακρύς.

6. Ποιά είναι τα χρώματα που τονώνουν την αυτοπεποίθηση;

Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας και στην ψυχολογία μας και δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωγονητικό από το να φοράμε χρώματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση. Βάσει μελετών το κόκκινο, το πορτοκαλί αλλά και το πράσινο είναι κατά κύριο λόγο τα χρώματα που μας γεμίζουν με σιγουριά,ενέργεια και αισιοδοξία αντίστοιχα.

Giorgia Παντελέ IG @gpantele

Το να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου δεν περιορίζεται σε στυλιστικά tips, η αυτοπεποίθηση κατα βάση έχει να κάνει με το κατα πόσο έσυ η ίδια ξέρεις και αγαπάς τον εαυτό σου.

7. Ποιά είναι τα τρία συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο styling και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε;

Λάθη στο styling γίνονται και θα γίνονται πάντα. Το βασικό είναι να τα διαπιστώνουμε και να τα διορθώνουμε, έτσι ώστε να αισθανόμαστε όμορφα με αυτά που φοράμε. 

Το πρώτο που μας έρχεται στην σκέψη είναι και το πιο σύνηθες: ακολουθούμε κατα γράμμα τα trends χωρίς να τα φιλτράρουμε με βάση το σωματότυπο, την ηλικία, αλλα κυρίως με βάση την προσωπικότητα μας. Γι αυτό λοιπόν μην “χάνεστε” στις τάσεις! To στυλ είναι τρόπος ζωής, δεν μένει μόνο στο ντύσιμο.

Στην συνέχεια αυτού, έρχεται να προστεθεί και το λάθος του overstyled. Μην κάνετε υπερβολές στο styling. Το να φοράμε πάρα πολλά έντονα ρούχα και αξεσουάρ, το να έχουμε υπερβολικό hair n makeup look και όλα αυτά μαζί σε συνδιασμό μάλλον περισσότερο αστείες θα μας κάνουν να μοιάζουμε παρά στυλάτες.

Τέλος, τα λάθος εσώρουχα: Η αυτοπεποίθηση σου εξαρτάται από τα σωστά εσώρουχα, και δεν πρόκειται για υπερβολή. Ένα σουτιέν για παράδειγμα που δεν έχει το σωστό κράτημα σε κάνει να νιώθεις εκτεθειμμένη και κατά συνέπεια δεν κάνει το ρούχο που φοράς να φαίνεται σωστά. Το σωστό styling θα λέγαμε πως ξεκινάει από μέσα. Αυτή είναι η βάση.

8. Ποιά είναι η δική σας συμβουλή και δόση αυτοπεποίθησης προς όποιον νιώθει ανασφάλεια με την εμφάνισή του, με τον εαυτό του, με αυτό που είναι;

Το να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου δεν περιορίζεται σε στυλιστικά tips, η αυτοπεποίθηση κατα βάση έχει να κάνει με το κατα πόσο έσυ η ίδια ξέρεις και αγαπάς τον εαυτό σου. Η δική μας συμβουλή είναι για αρχή να αποδεχτούμε πως κανείς δεν είναι τέλειος και μετά να βρούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνουμε η καλύτερη εδοχή του εαυτού μας, είτε αυτό αφορά την εμφάνιση μας μας είτε τον εσωτερικό μας μας κόσμο.

Μην ξεχνάμε, ότι οι πιο όμορφες γυναίκες παίρνουν ένα χαρακτηριστικό τους που ξεχωρίζει και το μεταμορφώνουν σε πλεονέκτημα. Ανακάλυψε λοιπόν τι ενδιαφέρον έχεις πάνω σου και τόλμησε να το αναδείξεις!

#STYLEDBYIRISANDGIO

IG @styledbyirisleontariti

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status