Η Ελπίδα Καρασαββίδου είναι το curvy girl που θέλεις να γνωρίσεις

 • Diversity  • Η Ελπίδα Καρασαββίδου είναι το curvy girl που θέλεις να γνωρίσεις
karassavidou 2

Η Ελπίδα Καρασαββίδου είναι το curvy girl που θέλεις να γνωρίσεις

Η Ελπίδα είναι ένα κορίτσι που ζει με Ψωρίαση και λατρεύει τις καμπύλες της. Είναι νοσηλεύτρια στο επάγγελμα και παράλληλα μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων» και εξειδικευμένη στην Οικογενειακή και Κοινοτική Νοσηλευτική. Θέλει να είναι μέλος της αλλαγής ως προς τα στερεότυπα που έχει ο κόσμος για την διαφορετικότητα αλλά και για τα δικαιώματα των γυναικών, γι᾽αυτό και ανήκει περήφανα στην ομάδα του PintoLife ως Proud Editor! Η Ελπίδα αναγνωρίζει πως δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να χαίρεσαι γι’ αυτό που είσαι εξωτερικά, γιατί η ψυχική γαλήνη εκπέμπει εξωτερικά γι᾽ αυτήν. Θα την βρεις στο Instagram/ @Elpichan να μοιράζεται αληθινές στιγμές αυτοπεποίθησης και self-love.

Αυτή είναι η δική της ιστορία αποδοχής με το βάρος και τις καμπύλες της.

Πόσο σημαντική είναι για σένα η αποδοχή της εμφάνισής σου;

Νομίζω η πιο σημαντική αποδοχή είναι αυτή του εαυτού μας. Ωστόσο όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να ανήκουμε σε «ομάδες». Να έχουμε μια παρέα, μια κοινωνική ζωή η οποία θα αποδέχεται αυτό που βλέπει. Και νομίζω, το πιο δύσκολο είναι να αποδεχθεί ο κόσμος το διαφορετικό.

Υπήρξε περίοδος στη ζωή σου που το βάρος σου δημιουργούσε δυσκολίες στην καθημερινότητά σου;

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν είναι τόσο εύκολο να τα κάνει κάποιος με αυξημένο σωματικό βάρος. Από τα πιο απλά πράγματα το να βρεις ρούχα εύκολα (να ναι καλά η βιομηχανία της μόδας με τα plus size νούμερα πλέον), από το να τρέξεις και να κουραστείς ευκολότερα, να σκύψεις να δέσεις τα κορδόνια σου, να αθληθείς, να κινηθείς με περισσότερη άνεση κτλπ.

Πώς αντιμετωπίζεις σήμερα το βάρος σου; Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη διατροφή;΄

Εδώ και λίγο καιρό πήρα την απόφαση να μειώσω το βάρος μου, ώστε να κάνω πιο εύκολη την ζωή μου. Θέλω να παραμείνω με καμπύλες αλλά θέλω να έχω ένα πιο υγιές τρόπο ζωής και σώμα. Ακολουθώ μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε λιπαρά. Σκέφτομαι να εντάξω και κάποιο άθλημα ώστε να νιώσω καλύτερα. Σίγουρα όμως θέλω να έχω ένα σώμα που θα νιώθω καλύτερα και αυτό είναι οι καμπύλες, τα τσουπωτά μπρατσάκια και μπουτάκια.

Επηρέασε το βάρος σου την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή;

Σίγουρα. Δεν νομίζω να ισχύει κάτι διαφορετικό σε κάποιον. Στην προσωπική ζωή μου υπήρξε η απόρριψη σχέσεων λόγω των κιλών μου από ανθρώπους, όπως και το πώς θα φαίνομαι εγώ στους συντρόφους μου. Δε θα σταθώ όμως τόσο πολύ σε αυτό το κομμάτι των ερωτικών σχέσεων γιατί έχω μια σχέση με αγάπη και έναν άνθρωπο που με κάνει να αισθάνομαι όμορφα. Θα σταθώ στο κομμάτι φιλίας. Ανέκαθεν προτιμούσα τα αγόρια ως φίλους γιατί περνούσα καλύτερα μαζί τους. Έχω χρόνιες φιλίες και με αγόρια και με κορίτσια. Όμως πάντα με προβλημάτιζαν οι φιλίες μου με τα κορίτσια στο γεγονός ότι με κάναν παρέα επειδή πάντα θα φαινόντουσαν πιο όμορφες από μένα, στις εξόδους θα ερχόντουσαν τα αγόρια να μιλήσουν σε αυτές και πιο σπάνια σε μένα. Και ναι πολλές φορές ίσχυε αυτό.

Δεν θα ξεχάσω ένα περιστατικό στην φοιτητική ζωή μου, που κάποιος κοιτούσε έντονα την παρέα μας και όλες πόνταραν ότι θα έρθει να μιλήσει σε μία φίλη μας. Ήταν πολύ όμορφος και καλογυμνασμένος και δεν πίστευε καμία όταν τον είδαν να μιλάει μαζί μου και να μου προτείνει ραντεβού. Τότε αντιλήφθηκα για πρώτη φορά ότι με έβλεπαν ως κατώτερη τους και θυμάμαι ότι κάποια από τα κορίτσια το είχε σχολιάσει τόσο αρνητικά που υπήρξε προσέγγιση του προς εμένα και όχι προς κάποια άλλη.

Από την άλλη πλευρά στην επαγγελματική ζωή μου, θα πως πως είχα μεγαλύτερο πρόβλημα. Έχω χάσει δουλειές στον ιδιωτικό τομέα στον κλάδο της υγείας που ανήκει το επάγγελμά μου, λόγω ότι δε θα μπορούσα να ανταπεξέλθω στις ανάγκες της εκάστοτε δουλειάς. Όπως έχω διαψεύσει και ανθρώπους ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω και παραδέχθηκαν ότι τα κατάφερνα περίφημα και δεν μπορούσαν αν διανοηθούν ότι κάποιος με παραπανίσια κιλά εργάζεται τόσο ακούραστα.

Έχω χάσει δουλειές στον ιδιωτικό τομέα στον κλάδο της υγείας που ανήκει το επάγγελμά μου, λόγω ότι δε θα μπορούσα να ανταπεξέλθω στις ανάγκες της εκάστοτε δουλειάς.

Η προβολή της ζωής σου στο IG έχει επηρεάσει θετικά το πως βλέπεις την ομορφιά και τη διαφορετικότητα;

Σίγουρα. Καταρχάς νιώθω χαρούμενη που στερεότυπα όπως ο «χοντρός» δεν είναι όμορφος, ταλαντούχος κ.α έχουν αρχίσει και καταρρίπτονται. Βλέπω άτομα plus size να κάνουν καριέρα στο modeling, στην τηλεόραση, στη yoga αλλά και στη γυμναστική. Επίσης βλέπεις άτομα με λεύκη, ψωρίαση την οποία έχω και εγώ και έχω αποδεχθεί πλήρως, με αναπηρίες να ξεχωρίζουν σε διάφορους τομείς και μέσω της δημοσιότητας τους να προβάλουν την διαφορετικότητα τους και να ευαισθητοποιούν όλο και περισσότερο κόσμο.

Από που πιστεύεις πως ξεκινά η λάθος εντύπωση για το κατεστημένο της τέλειας εμφάνισης;

Θα ακουστεί περίεργο αλλά πιστεύω ξεκινάει από τα πατριαρχικά πρότυπα που υπάρχουν. Ο άνδρας ψάχνει την τέλεια γυναίκα, με της ιδανικές αναλογίες και από την άλλη πλευρά η γυναίκα προσπαθεί να φαίνεται τέλεια για να είναι αποδεκτή. Αποδεκτοί δεν ήταν οι άνθρωποι με σημάδια, αναπηρίες διότι χαλούσαν τον «όμορφο» κόσμο παλαιότερα. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο εξαλείφεται αυτό το φαινόμενο της πατριαρχίας και με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη. Συσχετίζεται και με την παιδεία μας. Πλέον από μικρή ηλικία τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν το διαφορετικό και να το αποδέχονται. Είναι τεράστιο βήμα πιστεύω η αποδοχή κάθε διαφορετικότητας. Ο καθένας είναι διαφορετικός. Αυτή εξάλλου είναι και η γοητεία της ζωής.

Ποιά συμβουλή θα έδινες σε όποιον ζει με όμορφα παραπάνω κιλά και φοβάται να αποδεχτεί τη διαφορετικότητά του;

Αν δεν αποδεχτούμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και δεν τον αγαπήσουμε, δεν θα το κάνει κάποιος άλλος για εμάς. Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να χαίρεσαι γι’ αυτό που είσαι εξωτερικά. Η ψυχική γαλήνη εκπέμπει εξωτερικά. Βγάλε τα ρούχα σου, πήγαινε στον καθρέφτη μπροστά και κοιτάξου. Κοίτα ένα σημείο του σώματος σου την φορά. Χάιδεψέ το και νιώσε ευτυχισμένος για αυτό που είσαι. Γι’ αυτά τα μεγάλα μπρατσάκια, για την κοιλίτσα και τα αφράτα μπουτάκια. Για τα μαγουλάκια που είναι σαν ζυμαράκια τσουρεκιού έτοιμα για φάγωμα από τους αγαπημένους ανθρώπους σου. Και ναι αν κάτι δεν σου αρέσει άλλαξε το. Φέρτο κοντά στα δικά σου στάνταρ. Ποτέ δεν θα είσαι τέλειος όμως μπορείς να είσαι ευτυχισμένος με εσένα.

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να χαίρεσαι γι’ αυτό που είσαι εξωτερικά. Η ψυχική γαλήνη εκπέμπει εξωτερικά.

Πώς κάνεις Pin-To-Life; Τι σε “καρφιτσώνει” στη ζωή; Τι σου δίνει αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου;

Νομίζω ότι το χιούμορ είναι το βασικό χαρακτηριστικό μου. Αντιμετωπίζω τα πάντα με χιούμορ και βλέποντας την θετική πλευρά. Βέβαια αυτό αποκτήθηκε μετά από αρκετά ups and downs. Αισιοδοξία μου δίνει, ο έρωτας, η αγάπη, τα χαμόγελα, η φροντίδα των ανθρώπων είτε στην επαγγελματική ζωή μου είτε στην προσωπική, Οι προσωπικοί στόχοι που μπορεί να επιτυγχάνονται, το ότι ξυπνάω νιώθοντας ασφάλεια.

Αγαπώ να βλέπω χαρούμενα πρόσωπα στον δρόμο, ανθρώπους γεμάτους ευγένεια και καλοσύνη. Δεν αντέχω την μιζέρια και την θλίψη. Θέλω να συμβάλω στο να καλυτερεύσει αυτός ο κόσμος και νομίζω ότι ακόμα και με ένα χαμόγελο μπορούμε να πάρουμε vibes όμορφα. Αυτό νομίζω είναι που μου δίνει αισιοδοξία.

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status