Ellie Goldstein: Το μοντέλο της καμπάνιας Gucci Beauty με σύνδρομο Down

 • Νέα  • Ellie Goldstein: Το μοντέλο της καμπάνιας Gucci Beauty με σύνδρομο Down
ellie goldstein gucci 1 1

Ellie Goldstein: Το μοντέλο της καμπάνιας Gucci Beauty με σύνδρομο Down

Για άλλη μία φορά ο πρωτοπόρος Creative Director της Gucci, Alessandro Michele, έκανε τη διαφορά, καταρρίπτοντας κάθε στερεότυπο στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς. Στη νέα διαφημιστική καμπάνια της νέας μάσκαρας Gucci Mascara L’Obscur, πρωταγωνίστρια είναι η 18χρονη Βρετανή Ellie Goldstein με σύνδρομο Down.

Όλα ξεκίνησαν με μία ξεχωριστή συνεργασία της Gucci Beauty και της Ιταλικής Vogue, σχετικά με ένα Project, το Photo Vogue Festival. Σκοπός του συγκεκριμένου project, το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019, είναι η προώθηση της ιδέας ότι οι εικόνες στο χώρο της μόδας δε θα πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στην αισθητική της εξωτερικής εμφάνισης, αλλά να αποπνέουν την ανάγκη για αυτοπραγμάτωση του κάθε ανθρώπου και την ουσία της απλής ανθρώπινης ευτυχίας που κρύβεται σε αυτή.

Xαρακτηριστικά, ο Alessandro Michele δηλώνει: «Σχεδίασα αυτή τη μάσκαρα για άτομα που χρησιμοποιούν μακιγιάζ για να αφηγηθούν μία ιστορία της ελευθερίας με τον δικό τους τρόπο».

Η Ellie Goldstein ενσαρκώνει την απόδειξη πως η ομορφιά δεν έχει να κάνει με ύψος, βάρος, φύλο, φυλή ή γονιδίωμα.

Κι αν πολλοί μεγαλώνοντας απομακρύνονται από τα όνειρα των παιδικών τους χρόνων, ίσως υπό το φόβο της αποτυχίας, η Ellie επέμεινε κατακτώντας το χώρο της μόδας με καθολική επιτυχία.

Η 18χρονη Ellie αγαπάει το διάβασμα, το θέατρο και το χορό. Στην επαγγελματική της ζωή εκπροσωπείται από το γνωστό πρακτορείο μοντέλων, Zebedee Management, το οποίο είναι γνωστό ότι επιλέγει μοντέλα τα οποία έχουν βιώσει και αντιμετωπίσει τον αποκλεισμό από το χώρο της μόδας. Μεταξύ αυτών είναι τα άτομα με αναπηρίες, καθώς και άτομα που ανήκουν στην LGBT κοινότητα.

Η Ellie Goldstein ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα δειλά βήματα στον κόσμο της μόδας. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη, καθώς η Αυστραλιανή Madeline Stuart που έχει επίσης σύνδρομο Down, είναι ένα επιτυχημένο μοντέλο τόσο στις πασαρέλες, όσο και στις φωτογραφήσεις. Η Madeline έχει περπατήσει στο New York Fashion Week και έχει πρωταγωνιστήσει σε εξώφυλλα δεκάδων περιοδικών.

Η Madeline έχει περπατήσει στο New York Fashion Week και έχει πρωταγωνιστήσει σε εξώφυλλα δεκάδων περιοδικών.

Φωτογραφίες της νέας διαφημιστικής καμπάνιας έχουν κατακλύσει τον επίσημο λογαριασμό Instagram της Gucci, συνοδευόμενα από χιλιάδες εγκωμιαστικά σχόλια χρηστών. Kάποια από τα οποία, αντικατοπτρίζουν πλήρως την τεράστια αποδοχή της καμπάνιας, καθώς και τον ενθουσιασμό του κοινού: «Αλλάζετε την ίδια την έννοια της ομορφιάς», «Σίγουρα, η καλύτερη εικόνα της Gucci τα τελευταία χρόνια», «Είναι πανέμορφη!»

H Gucci Beauty στηρίζει περίτρανα τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία, ακολουθώντας τον μακρύ δρόμο της καθολικής ένταξης, που άνοιξε πρόσφατα στον λαμπερό χώρο της μόδας. H δύναμη της συμμετοχής ανθρώπων με σύνδρομο Down στο χώρο της μόδας, είναι τεράστια, καθώς η πραγματική χαρά που αποπνέεται από αυτούς τους ανθρώπους είναι αναντικατάστατη και αδιαπραγμάτευτη.

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και οι διαφορές μας, μας κάνουν ξεχωριστούς. Άλλωστε, η ομορφιά ανήκει σε όλους!

Η Κερασία είναι Φιλόλογος με Master στις Δημόσιες Διεθνείς Σχέσεις και σπουδές στο Digital Marketing. Ανήκει στην ομάδα του PINTOLIFE γιατί πιστεύει πως η απόλυτη εσωτερική και εξωτερική ομορφιά βρίσκεται στην ποικιλομορφία!

Proud Editor
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status