Η δύναμη της φύσης και των φυσικών καλλυντικών

 • PintoLife  • Inspiration  • Η δύναμη της φύσης και των φυσικών καλλυντικών
korres 1

Η δύναμη της φύσης και των φυσικών καλλυντικών

Η ιστορία των προϊόντων Korres είναι συνυφασμένη με την ελληνική κουλτούρα και την προσμονή μας για το ελληνικό καλοκαίρι! Πόσοι από εμάς δεν έχουμε λατρέψει τα προϊόντα και δεν τα έχουμε στείλει σε φίλους στο εξωτερικό, για να μυρίσουν κι αυτοί λίγη Ελλάδα;

Η ιστορία, η αυθεντικότητα, ο φυσικός πλούτος των πρώτων υλών και το ελληνικό στοιχείο είναι αυτά που τα κάνει ξεχωριστά στις καρδιές μας. Όλα ξεκίνησαν με τον Γεώργιο Κορρέ το 1989, φοιτητή της φαρμακευτικής σχολής Αθηνών να εργάζεται στο πρώτο ομοιοπαθητικό φαρμακείο της χώρας στο Παγκράτι.

Ο ίδιος, όπως είχε δηλώσει κατά καιρούς, είχε ενστάσεις για την ομοιοπαθητική και κατέληξε να είναι ο πιο θερμός υποστηρικτής της. Το 1991 αναλαμβάνει ο ίδιος το φαρμακείο, λόγω συνταξιοδότησης των ιδιοκτητών, και το 1996 εμφανίζεται το πρώτο προϊόν της εταιρίας: το αρωματικό σιρόπι για το λαιμό με μέλι και και γλυκάνισο εμπνευσμένο, από το ρακόμελο που έφτιαχνε ο παππούς τους στη Νάξο, τον τόπο καταγωγής του.

Στην πορεία ακολούθησε και το πρώτο καλλυντικό,η κρέμα 24ωρης ενυδάτωσης Άγριο τριαντάφυλλο, best-seller των αγορών ακόμα και 20 χρόνια μετά. Το 2000 με ανοδική πορεία τα προϊόντα ταξιδεύουν στο Harvey Nichols του Λονδίνου και στη συνέχεια στη Γαλλία και τη Νέα Υόρκη. Ξεκινά η διάδοσή τους και η απήχηση στα καλύτερα καταστήματα του κόσμου (Harrords, Selfrirdges, Macy’s, Beyond Beauty, Galleries Lafayette.

Οι προσιτές τιμές, η χρήση βοτάνων έπειτα από τεχνογνωσία,η συνεργασία με μικρούς καλλιεργητές των πρώτων υλών σε όλη τη χώρα και οι ειδικές φόρμουλες φιλικές προς το δέρμα και το περιβάλλον είναι και τα συστατικά που ξεχωρίζουμε.

Τα προϊόντα βρίσκονται παντού πλέον αλλά από το 2019 δημιουργήθηκε και το The Naxos Apothecary, η μεταφορά του πρώτου ομοιοπαθητικού φαρμακείου και στο κέντρο της Αθήνας. Ο χώρος δε θυμίζει σε τίποτα φαρμακείο αλλά περισσότερο έναν χώρο βιομηχανικού design και υψηλής αισθητικής.

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί ακόμα και στα εργαστήρια παρασκευής των καλλυντικών και των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων. Πραγματοποιείται ανάλυση της επιδερμίδας και μέσα από 54 διαφορετικές φόρμουλες δημιουργείται το ιδανικό “personalized” προϊόν!

Ο χώρος αποτελεί φόρο τιμής στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γεωργίου Κορρέ,τη Νάξο.Υπάρχουν και έτοιμα αρώματα με ονομασίες από χωριά του νησιού, καθώς και πληθώρα βοτάνων από τη Νάξο αλλά και δίκταμο από την Κρήτη, μελισσόχορτο από τη Σάμο,τσάι του βουνού από τον Όλυμπο.

Τα αντικείμενα του χώρου όπως τα κεριά,τα βάζα ακόμα και τα έπιπλα διατίθενται όλα προς πώληση και έχουν δημιουργηθεί με αγάπη και μεράκι από εμπνευσμένους καλλιτέχνες.

Η πιο πρόσφατη τόσο ενδιαφέρουσα και τόσο σημαντική δράση αποτελεί το Korres Recycle Lab. Σε ειδικά διαμορφωμένους κάδους,επιστρέφοντας 5 άδειες συσκευασίες προϊόντων Korres, αντιστοιχεί και ένα δώρο για εμάς.

Το The Naxos Apothecary είναι ένας χώρος για όσους αγαπάμε τη φύση,τα βότανα, τις εναλλακτικές πηγές θεραπείας και ολιστικής ομορφιάς εκ των έσω.


The Naxos Apothecary
Κολοκοτρώνη 3-5,Αθήνα
www.thenaxosapothecary.com

Είμαι η Βασιλική Μπουρνάκη, έχω σπουδάσει στο τμήμα κοινωνικής ανθρωπολογίας και ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, γιατί πάντα με ενέπνεε το "διαφορετικό" που βρίσκεται έξω από το δικό μας μικρόκοσμο και την κοινωνία που ζει ο καθένας μας. Ανήκω στην ομάδα του PINTOLIFE για να υποστηρίξω ανθρώπους που βιώνουν αυτοάνοσα νοσήματα ή οτιδήποτε τους κάνει τόσο ξεχωριστούς και "διαφορετικούς".

Proud Editor
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status