#DDOH – Δόσεις Ευτυχίας από την Κλαίρη Κοκιοπούλου

 • Voices  • Daily Dose Of Happiness  • #DDOH – Δόσεις Ευτυχίας από την Κλαίρη Κοκιοπούλου
klairi kokiopoulou 1

#DDOH – Δόσεις Ευτυχίας από την Κλαίρη Κοκιοπούλου

Η Κλαίρη είναι το άλλο μισό της Βάσιας (πέρα από αδερφή της) και έχουν δημιουργήσει μαζί το Fashion has it.. ένα blog μόδας που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια πιο πολύ τη μορφή ημερολογίου. Σε αντίθεση με τη Βάσια, η δική της καλλιτεχνική φύση βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση. Είναι το πρακτικό μυαλό της ομάδας και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν την τέλεια ισσοροπία στην μεταξύ τους συνεργασία. Έχει ολοκληρώσει το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και επαγγελματικά ασχολείται με το Digital Marketing. Μπορείς να βρεις την Κλαίρη και τη Βάσια στο Instagram @fashionhasit.

Ποια είναι η δική σου Καθημερινή Δόση Ευτυχίας/ Your Daily Dose of Happiness;

Αυτή η δύσκολη για όλους περίοδος μας έκανε κυριολεκτικά να συνειδητοποιήσουμε πως τα πολύ απλά πράγματα είναι εκείνα που όχι μόνο έχουν σημασία αλλά μας κάνουν και χαρούμενους. Προσωπικά, η δική μου καθημερινή δόση ευτυχίας είναι ένα χαμόγελο από τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας 3 μυστικά ευεξίας και ομορφιάς;

Όπως αναφέρει και η Βάσια, τα τελευταία περίπου 2 χρόνια ασχολούμαι με τον διαλογισμό. Δεν μπορείς να καταλάβεις τα θετικά που μπορείς να αποκομίσεις από το διαλογισμό, μέχρι να το δοκιμάσεις. Αφιερώνοντας μόνο 10 λεπτά στον εαυτό σου μέσα στη μέρα η διαφορά στην ψυχική υγεία είναι πραγματικά μεγάλη. Με αφορμή την καραντίνα, δοκιμάσαμε πολλές και διαφορετικές μάσκες ομορφιάς. Οπότε σαν δεύτερο μυστικό ομορφιάς θα έλεγα ότι κάνοντας συχνότερα σε σχέση με πριν μάσκες ομορφιάς, το πρόσωπό μου έχει συνολικά καλύτερη όψη. Τέλος, αν και τελευταίο, νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό και αναφέρομαι στη διατροφή. Δεν είναι τυχαίο που λένε πως η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας. Έχοντας περισσότερο χρόνο πειραματίστηκα με νέες πιο υγιεινές συνταγές και αντικατέστησα κάποιες “ένοχες” απολαύσεις με τις αντίστοιχες υγιεινές τους εκδοχές.

Πιστεύεις στη δύναμη της διαφορετικότητας;


Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Όπως και αν εκφράζεται αυτή η διαφορετικότητα πιστεύω ειλικρινά πως είναι τεράστια δύναμη. Όπως αναφέρει και η Βάσια, η βιομηχανία τόσο της μόδας που κινούμαστε, όσο και των media, παρουσίαζε για χρόνια μία εξιδανικευμένη εικόνα ως την τέλεια εικόνα. Ευτυχώς, το τελευταίο διάστημα «αγκαλιάζουμε» ως κοινωνίες περισσότερο το πιο ανθρώπινο και πιο φυσικό.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Όπως και αν εκφράζεται αυτή η διαφορετικότητα πιστεύω ειλικρινά πως είναι τεράστια δύναμη!

Τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις διαφορετική, ξεχωριστή, ιδιαίτερη;

Έχουμε την ευλογία με τη Βάσια, οι γονείς μας από πολύ μικρή ηλικία, να μας κάνουν να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να συνειδητοποιήσουμε πως ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και αυτό είναι που κάνει αυτόν τον κόσμο τόσο όμορφο. Λίγο πριν τα 30 και ενώ ποτέ πριν δεν είχα αντιμετωπίσει κάποιο θέμα με το πρόσωπο, παρουσίασα φαγεσωρική ακμή. Όπως αναφέρει και η Βάσια, ήδη την απασχολούσε το θέμα οπότε για μένα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συμβουλεύτηκα για το πως να διαχειριστώ την κακή ψυχολογία που μου προκαλούσε το γεγονός. Όσο επιφανειακό και εάν ακούγεται κάτι τέτοιο, από εκεί που είσαι συνηθισμένος σε μία κατάσταση Α ξαφνικά καλείσαι να διαχειριστείς μία κατάσταση Β. Μετά από πολλές θεραπείες, διαφορετικές αγωγές και αμέτρητες κρέμες συμφιλιώθηκα με την ιδέα πως θα συνεχίσουμε για πολλά χρόνια ακόμα να συνυπάρχουμε με την ακμή μου. Κάπου εκεί, έφτασα στη συνειδητοποίηση πως αποτελεί «πρόβλημα» μόνο όσο την αντιμετωπίζω εγώ ως πρόβλημα.

Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους δυσκολεύονται να αποδεχτούν τη διαφορετικότητά τους;

Είναι πραγματικά μία μεγάλη ανάσα όταν καταλάβεις ουσιαστικά πως κανείς δεν είναι τέλειος και φυσικά κανείς δεν είναι ίδιος με τους υπόλοιπους. Ούσα στον χώρο της μόδας μέσω του blog εδώ και χρόνια, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με πολλά μοντέλα, που πολλές φορές αντιπροσωπεύουν το «τέλειο». Όπως φαντάζεστε ήταν για μένα ένα μεγάλο σοκ σε συζητήσεις να αναφέρουν πως κάτι δεν τους αρέσει πάνω τους ή κάτι θα ήθελαν να αλλάξουν, αφού στα δικά μου μάτια ήταν πραγματικά τέλειες. Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του ανασφάλειες και τους δικούς του «δαίμονες» που πρέπει να παλέψει. Πόσο λυτρωτική όμως είναι η σκέψη πως είμαστε αυτό που επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι ότι θέλουμε είμαστε και εάν κάτι το αντιμετωπίζουμε ως πρόβλημα τότε το προβάλλουμε και προς τα έξω ως πρόβλημα.

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status