#DDOH – Δόσεις Ευτυχίας από τη Σίσσυ Κυριάκου

 • Voices  • Daily Dose Of Happiness  • #DDOH – Δόσεις Ευτυχίας από τη Σίσσυ Κυριάκου
sissy kyriakou

#DDOH – Δόσεις Ευτυχίας από τη Σίσσυ Κυριάκου

Η Σίσσυ είναι ένα κορίτσι διαφορετικό, ένα κορίτσι αισιόδοξο, γεμάτο χρώμα και θετική ενέργεια. Είναι Style Blogger με βάση της τη Θεσσαλονίκη, απ᾽ όπου και μοιράζεται τις καθημερινές στιγμές ευτυχίας της, μέσω του πολύχρωμου feed της στο Instagram @SissyValidStyle. Έχει επίσης και τη δική της σειρά ρούχων Valid Style Studio – μία σειρά ΤΟΣΟ Sissy!

Ποιά είναι η δική σου Καθημερινή Δόση Ευτυχίας/ Your Daily Dose of Happiness;

Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να νιώσω ευτυχισμένη πολύ εύκολα και χάρη σε μικρά πραγματάκια. Μπορεί να με κάνει χαρούμενη το να μου ανατρέψεις το προγραμμα με μια ευχάριστη έκπληξη ή ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια ή ο σκύλος των κολλητών μου. Μικρά πράγματα που αγαπώ με άλλα λόγια. Επίσης τώρα στην περίοδο της καραντίνας, οι στιγμές ευτυχίας μέσα στη μέρα είναι όταν φτάνει η ώρα για να δούμε την καθιερωμένη ταινία της ημέρας με τη μαμά μου καθώς και όταν θα πιάσω να διαβάσω το βιβλίο μου.

Θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας 3 μυστικά ευεξίας και ομορφιάς;

Νομίζω ότι το τοξικότερο και επικίνδυνο στις μέρες μας είναι το άγχος, οπότε προσπαθώ να κάνω detox από αυτό. Προσπαθώ να διαχειρίζομαι το άγχος μου όταν με πιάνει και να αντικαθιστώ τις απαισιόδοξες και αρνητικές σκέψεις με αισιόδοξες και χαρούμενες. Αυτό με βοηθά και εσωτερικά και εξωτερικά. Μια δεύτερη συμβουλή για εσωτερική ευεξία που ακολουθώ, είναι πριν κοιμηθω να προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά πράγματα για μένα. Να τα τονίζω στον εαυτό μου και να ευχαριστώ τη ζωή για όσα μου έχει δώσει. Έτσι κοιμάμαι πιο ήρεμη και χαρούμενη.

Τώρα μια συμβουλή ομορφιάς που εφαρμόζω τον τελευταίο καιρό αγορά στην περιποίηση των μαλλιών μου. Πριν κοιμηθω απλώνω στα μαλλιά μου φυσικά λαδακια (αμυγδαλέλαιο και καστορελαιο) και κοιμάμαι με αυτά.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μια εκπληκτική προσωπικότητα, ένα συνοθύλευμα μοναδικών και ξεχωριστών χαρακτηριστικών.

Πιστεύεις στη δύναμη της διαφορετικότητας;

Φυσικά και πιστεύω και σε όλη μου τη ζωή την υποστήριζα και μέσα από τις επιλογές μου και μέσα από τη δουλειά μου. Ο κάθε άνθρωπος είναι μια εκπληκτική προσωπικότητα, ένα συνοθύλευμα μοναδικών και ξεχωριστών χαρακτηριστικών. Πρέπει να εμψυχώνουμε τους ανθρώπους γύρω μας να νιώθουν περήφανοι για τη διαφορετικότητα τους και να την μοιράζονται γιατί η διαφορετικότητα είναι ομορφια και υγεία.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις διαφορετική, ξεχωριστή, ιδιαίτερη;


Πέρα από τα προφανή, όπως πχ ο σωματότυπος, τα μαλλιά μου και τα λοιπά, νιώθω επίσης ότι η δική μου διαφορετικότητα έγκειται κυρίως στις απόψεις μου και στον τρόπο που βλέπω τη ζωή. Ποτέ δε με ενδιέφερε η γνώμη των άλλων, όταν ήθελα να κάνω κάτι. Δε με νοιάζει αν θα με κατακρίνουν αν επιλέξω να κάνω κάτι που εμένα με κάνει χαρούμενη, είτε αυτό είναι κάτι σημαντικό είτε κάτι μικρό.

Ήθελα να κάνω piercings, να φορέσω φακούς και να κάνω περίεργα τα νύχια μου, λάμβανα κάθε μέρα αρνητικά μηνύματα αλλά δε με ένοιαζε καθόλου γιατί ήθελα πολύ να τα κάνω και εμένα με έκαναν χαρούμενη. Ήθελα να πάρω ροζ ρολερς, αλλά πολλοί μου είπαν ότι δεν είναι της ηλικίας μου. Δεν με ενδιαφέρει, τα παρήγγειλα γιατί μου δίνουν χαρά και δε με ενδιαφέρει αν θα με θεωρήσουν ανώριμη.

Έχω επίσης απόψεις οι οποίες ίσως δεν είναι αντίστοιχες με άλλων γυναικών της ηλικίας μου. Και οι δυο είναι σεβαστές γιατί και οι δυο είναι διαφορετικές .

Ποιό είναι το δικό σου μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους δυσκολεύονται να αποδεχτούν τη διαφορετικότητά τους;


Είναι στερεότυπο αλλά είναι αληθινό. Αν δεν αγαπήσουμε εμείς πρώτα τον εαυτό μας, δε θα μας αγαπήσουν οι άλλοι. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας σαν να αντιμετωπίζετε έναν άλλον ανθρωπο που αγαπάτε πολύ. Σκεφτείτε πως θα αντιμετωπίζατε την αδερφη σας ή τη μαμά σας αν μοιραζόταν μαζί σας το ότι νιώθει ασχημα για τη διαφορετικότητα της. Θα την αγκαλιάζατε και θα της λέγατε ότι την αγαπάτε και τη θεωρείτε την πιο όμορφη του κόσμου, πείτε το και στον εαυτό σας λοιπόν και αγκαλιάστε τον με αγάπη!

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status