#DDOH – Δόσεις Ευτυχίας από τη Μυρτώ Κάζη

 • Voices  • Daily Dose Of Happiness  • #DDOH – Δόσεις Ευτυχίας από τη Μυρτώ Κάζη
myrto kazi 1

#DDOH – Δόσεις Ευτυχίας από τη Μυρτώ Κάζη

Η Μυρτώ είναι η μαμά του Οδυσσέα και της Ιριάνας, είναι δημοσιογράφος, σπούδασε στο Πάντειο και έκανε το μεταπτυχιακό της στο Λονδίνο όπου έμαθε να αναζητά τα “κενά της αγοράς”. Έτσι προέκυψε και το Yes I Do, ένα premium wedding μέσο αλλά και το ΒΟΟΜ που απευθύνεται σε πολύ ψαγμένες μαμάδες! Το προσωπικό της blog είναι το yes-I-am.gr και οι μεγάλες απολαύσεις της ζωής της είναι η σκυλίτσα της, η Νουτέλα, οι τηγανιτές πατάτες, ένα ταξίδι αστραπή στο Λονδίνο αλλά και η στιγμή που έχει κοιμίσει τα δύο της Μπιθάκια και έχει επιτέλους λίγο χρόνο με τον Τάσο στον καναπέ του σπιτιού τους ενώ η τηλεόραση παίζει στο repeat τα Φιλαράκια! Βρες τη Μυρτώ στο Instagram @MyrtoKazi.

Ποιά είναι η δική σου Καθημερινή Δόση Ευτυχίας/ Your Daily Dose of Happiness;

Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τη στιγμή που ανοίγω τα μάτια μου το πρωί και βρίσκεται ανάμεσα σε εμένα και τον Τάσο η Ιριάνα (έρχεται στο κρεβάτι μας κατά τις 5-6 κάθε πρωί σαν κοιμισμένο ρομποτάκι που έχει προγραμματιστεί να εκτελεί την ίδια πορεία κάθε 24 ώρες). Κοιμάται βαθιά λες και είχε να κοιμηθεί μια εβδομάδα, ακούγεται ο πιο γλυκός ήχος του κόσμου -τον ήχο της πιπίλας της- και το δέρμα της καίει ενώ εκπέμπει μωρουδίλα σε όλο το δωμάτιο. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά της ορμάμε και οι δύο με τόση τρέλα που το ξυπνάμε το παιδί και τα επόμενα λεπτά κυριολεκτικά «ρουφάμε» το άρωμά της και τη γλυκύτητά της. Μας ακούει ο Οδυσσέας που ξυπνάει πιο δυναμικά και τρέχει από το δωμάτιό του στο δικό μας, σκαρφαλώνοντας πάνω μας και ξεκινώντας τα παιχνίδια του. Αλήθεια σου λέω, όποιος ανακαλύψει το μαγικό φίλτρο που κρατάει τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες θα γίνει δισεκατομμυριούχος! 

Θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας 3 μυστικά ευεξίας και ομορφιάς;

Κορίτσια το πρώτο μυστικό είναι να μας αρέσει ο εαυτός μας! Να τον γουστάρουμε! Κάθε φορά που κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και είπα «τι ωραία που είσαι σήμερα» ήταν λες και πέρασα από επάνω μου 5 instagram filters. Το πρόσωπό μας επηρεάζεται από την ψυχολογία μας και αλλάζει η όψη του ανάλογα με τη διάθεσή μας. Μυστικό – όχι και τόσο μυστικό δηλαδή- είναι το βραδινό περπάτημα που πλέον το κάνω 7 ημέρες την εβδομάδα. Περπατάω, όχι πολύ, 4-5 χιλιόμετρα τη φορά, όμως παίρνω καθαρό αέρα, καθαρίζω το μυαλό μου και αναζωογονώ το σώμα μου -και το πνέυμα μου.

Τέλος, προσπαθώ να τηρώ μια στοιχειώδη ρουτίνα ομορφιάς με άξονα κυρίως την ενυδάτωση. Σε πρόσωπο και σώμα φυσικά!

Πιστεύεις στη δύναμη της διαφορετικότητας;

Ξέρετε είναι πολύ δύσκολο για μια μάνα να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα γιατί για πολλά χρόνια, τα πρώτα χρόνια που μεγαλώνει το παιδί της, πιστεύει πως το παιδί της είναι ίδιο με εκείνη. Πιστεύει πως θα της μοιάζει σε όλα, θα έχει τα ίδια θέλω, τα ίδια χούγια, τα ίδια ταλέντα και πως συνολικά θα είναι μια μίνι εκδοχή της. Τη στιγμή που η μάνα αποδέχεται πως το παιδί της είναι ένα άλλο πρόσωπο, διαφορετικό, ξαφνικά είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τον κόσμο όλο. Και τον εαυτό της φυσικά…

Τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις διαφορετική, ξεχωριστή, ιδιαίτερη;

Καταλαβαίνω απόλυτα όλους εκείνους που δεν αισθάνονται «ξεχωριστοί». Έχω υπάρξει «εκεί» και δεν απέχω ακόμα πολύ. Πάντα μου άρεσε να ανήκω κάπου, σε μια ομάδα, ένα σύνολο και να μην ξεχωρίζω γιατί αυτό με έθετε στο επίκεντρο μιας προσοχής που δεν ήθελα να έχω. Παρόλα αυτά, περνώντας τα χρόνια δεν μπορείς παρά να έρθεις αντιμέτωπος με τον ενήλικο εαυτό σου που τόσο τελικά φαντασιωνώσουν ως μικρός. Έναν αυτό που έχει αποδεχτεί τη διαφορετικότητά του και σταδιακά την αγαπά τόσο που επενδύει συναισθηματικά επάνω της. Πότε νιώθω πραγματικά ξεχωριστή; Όταν βλέπω μέσα από τα μάτια των γονιών μου. Όταν δω τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια τους, κάνω ένα step back και χαζεύω με μια σχεδόν ηδονική διάθεση όλα εκείνα τα «διαφορετικά» που έχω και εκείνοι ξέρουν καλύτερα από όλους.

Η ελευθερία, η αποδοχή του εαυτού μας, η διαφορετικότητα είναι δύναμη. Σταμάτησε το κρυφτό από τον ίδιο σου τον εαυτό, άνοιξε τους προβολείς και στάσου στη μέση της σκηνής!

Ποιό είναι το δικό σου μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους δυσκολεύονται να αποδεχτούν τη διαφορετικότητά τους;

H ελευθερία, η αποδοχή του εαυτού μας, η διαφορετικότητα είναι δύναμη. Σταμάτησε το κρυφτό από τον ίδιο σου τον εαυτό, άνοιξε τους προβολείς και στάσου στη μέση της σκηνής. Είσαι ο πρωταγωνιστής της ζωής σου και τώρα είναι η ώρα να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου. Η ζωή είναι δική σου και οφείλεις -σε εσένα κυρίως – να τη ζήσεις σε κάθε της λεπτό, αφουγκραζόμενος κάθε της μυρωδιά, ήχο, συναίσθημα. Η πρόοδος του πλανήτη, οι αλλαγές, οι επαναστάσεις, όλα έγιναν από ανθρώπους που ήταν διαφορετικοί και αναζητούσαν το διαφορετικό.  Μόλις αποδεχθείς τον εαυτό σου δεν θα έχεις ανάγκη την αποδοχή κανενός και αυτό είναι ένα μαγικά απελευθερωτικό συναίσθημα…

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status