#DDOH – Δόσεις Ευτυχίας από τη Μαίρη Ρετσίνα

 • Voices  • Daily Dose Of Happiness  • #DDOH – Δόσεις Ευτυχίας από τη Μαίρη Ρετσίνα
mary retsina 1

#DDOH – Δόσεις Ευτυχίας από τη Μαίρη Ρετσίνα

Η Μαίρη είναι ραδιοφωνική παραγωγός, εκφωνήτρια και παρουσιάστρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Δεκέμβρη του 1983 αλλά επειδή πιστεύει στην συμπαντική δικαιοσύνη έχει αρνηθεί να πάρει ολόκληρη την χρονιά επάνω της και λεει σε όλους ότι είναι παιδί του ’84. Τόσο ξεχωριστή είναι η Μαίρη! Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε πως το μοναδικό πράγμα που την κάνει ευτυχισμένη είναι το κυνήγι της ελευθερίας και μαζί με το Discover Greece ταξίδεψαν στα νησιά της Ελλάδος για την καμπάνια Wanderlust Greece. Η Μαίρη είναι ένα κορίτσι τόσο ξεχωριστό και θα την βρεις να μοιράζεται στιγμές από την καθημερινότητά της στο λογαριασμό της στο Instagram αλλά και στη δική της στήλη Mary and Me στο αγαπημένο μας Didee.gr. Την ακούς επίσης καθημερινά 10:00-14:00 στο ραδιοφωνικό σταθμό Hit889!

Ποιά είναι η δική σου Καθημερινή Δόση Ευτυχίας/ Your Daily Dose of Happiness;

Τα τελευταία χρόνια της ζωής μου έχουν άλλαξε πάρα πολύ και την καθημερινότητα μου και την προοπτική μου απέναντι στης καταστάσεις. Έτσι έμαθα να έρχομαι σε επαφή με τα συναισθήματα μου και κάθε μέρα έστω για λίγο να παίρνω τον χρόνο μου μακριά από την οποιαδήποτε ‘’φασαρία’’. Αυτή είναι η καθημερινή μου δόση ευτυχίας, να ακούω τι ανάγκες μου και να βρίσκω το κέντρο μου.

Θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας 3 μυστικά ευεξίας και ομορφιάς;

Το νούμερο ένα μυστικό ευεξίας και ομορφιάς κατά τη γνώμη μου είναι η γυμναστική. Φυσικά δεν αναφέρομαι στην εμμονική άσκηση και στο κυνήγι του τέλειου σώματος αλλά σε μια καλή φυσική κατάσταση. Εδώ και δυο χρόνια έχει μπει στη ζωή μου η στατική ποδηλασία – το spinning και πέρα από τα καρδιαγγειακά οφέλη και το χτίσιμο της δύναμης είναι η πηγή ευεξίας μου αφού φεύγει όλο το άγχος από το μυαλό μου, φτιάχνει η διάθεση μου και οι ενδορφίνες κάνουν την καλύτερη δουλειά για να μου χαρίσουν ευδαιμονία. Σχετικά με άλλα ‘’μυστικά’’, θεωρώ πως ένα αληθινό χαμόγελο και μια καλή ενυδατική είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου.

Πιστεύεις στη δύναμη της διαφορετικότητας;


Διαφορετικοί είμαστε όλοι μας, άνθρωποι που μπορεί να φαινόμαστε όμοιοι αλλά είμαστε μοναδικοί.
Το θέμα είναι να μπορέσουμε να ζήσουμε μέσα σε ένα περιβάλλον ενσυναίσθησης και να δημιουργήσουμε δεσμούς αγάπης και αλληλεγγύης ώστε να εξελίξουμε την ζωή μας και την καθημερινότητα μας.

O καθένας παίζει στο δικό του σενάριο και εκεί είναι ελεύθερος να είναι ο εαυτός του μακριά από συγκρίσεις και ανούσιες “εγκρίσεις”.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις διαφορετική, ξεχωριστή, ιδιαίτερη;


Απλά είμαι εγώ και εγώ δεν μοιάζω με καμία/κανέναν και καμία/κανένας δεν μοιάζει με εμένα.

Ποιό είναι το δικό σου μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους δυσκολεύονται να αποδεχτούν τη διαφορετικότητά τους;


Νομίζω πως η μεγάλη αλλαγή και η ουσιαστική αποδοχή έρχεται μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε ότι παίζουμε στο δικό μας έργο και όχι στο έργο της μαμάς μας, του μπαμπά μας, της κολλητής, του διευθυντή μας, της κοινωνίας, της θρησκείας, των στερεοτύπων…ο καθένας παίζει στο δικό του σενάριο και εκεί είναι ελεύθερος να είναι ο εαυτός του μακριά από συγκρίσεις και ανούσιες ‘’εγκρίσεις’’. Είστε όλοι υπέροχοι μέσα στο δέρμα σας, το μυαλό σας, την καρδιά σας.

Είμαι η Μαίρη και είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του PINTOLIFE. Ζώντας η ίδια με λεύκη τα τελευταία 13 χρόνια, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ευτυχίες της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και έχω αφοσιωθεί πλέον στην ανάδειξή τους. Ταξιδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 ως VIP Αεροσυνοδός και Travel Blogger και στόχος μου είναι να εμπνέω και να υποστηρίζω καθημερινά όσους ονειρεύονται μία επιτυχημένη καριέρα και μία ισορροπημένη ζωή, απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα.

Founder
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status