5 λόγοι που αξίζει να αγαπάμε τον εαυτό μας

 • PintoLife  • Inspiration  • 5 λόγοι που αξίζει να αγαπάμε τον εαυτό μας
love yourself

5 λόγοι που αξίζει να αγαπάμε τον εαυτό μας

Proud Editor: Δέσποινα Πάνου

Στην εποχή που ζούμε με διάχυτη τη βιομηχανία της μόδας και λόγω των προτύπων που προβάλλονται, όλοι αναζητούμε την αλλαγή, την εξωτερική αλλαγή με στόχο την τελειότητα. Νοιαζόμαστε για την μορφή του κορμιού μας, για τη στάση του σώματος, για το βάρος και προβαίνουμε ακόμα και σε ριζικές αλλαγές, ώστε να έρθουμε πιο κοντά στην τάση που επικρατεί.

Στην ουσία, ενδιαφερόμαστε να γίνουμε πρώτα αρεστοί από τον κοινωνικό περίγυρο και ύστερα από εμάς τους ίδιους.

Όμως, η κάθε προσωπικότητα, αν σκεφτούμε λίγο πιο βαθιά, έχει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά που σαφώς δεν βρίσκεται αλλού, καθώς αποτελούμε μοναδικά όντα στην κοινωνία. Η καθεμία ομορφιά γίνεται ορατή από τα μάτια που μπορούν και θέλουν να την δουν.

Πόσο υπέροχο είναι, ωστόσο, όταν αυτή την ομορφιά, τη βλέπει το ίδιο το άτομο; Τα δικά μας μάτια να βλέπουν την εσωτερική και εξωτερική ομορφιά μας! Γιατί, εν τέλει, ο εαυτός μας αξίζει να θαυμαστεί και να αγαπηθεί από εμάς τους ίδιους πρωτίστως.

Και ευθύς αμέσως, θα σου παραθέσω 5 λόγους που αξίζει να το κάνουμε:

  1. Κανένας άλλος δεν είσαι εσύ. Δεν πρόκειται ποτέ να συναντήσεις κάπου έξω τον εαυτό σου, γιατί πολύ απλά είναι δικό σου και μόνο δικό σου κομμάτι.

  2. Είναι η καλύτερη συντροφιά σου, στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές, πάντα μαθαίνει πρώτος τι σου συμβαίνει και έχει απεριόριστο χρόνο για σένα.

  3. Μπορεί να κατανοήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή με τεράστια ευκολία πως αισθάνεσαι και τι σημαίνει για σένα να θέλεις να κάνεις κάτι ή να συμπεριφερθείς με κάποιο τρόπο.

  4. Είναι εκείνος που σου έχει δώσει την ψυχή σου, αυτό το κομμάτι που σε κάνει να περνάς καλά κάποιες φορές και άσχημα κάποιες άλλες. Όλες οι έμπειρες είναι ευπρόσδεκτες και έχουν να μας μάθουν πολλά, αρκεί να τους δώσουμε λόγο ύπαρξης, χώρο και χρόνο.

  5. Η ισχυρότερη αγκαλιά είναι εκείνη που κάνουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.

Cover Photo by Taisiia Stupak on Unsplash

Είμαστε μία μοναδική ομάδα!

Pinto Team
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status